Одговори на сите ваши прашања за големината на сликичката на YouTube

Сподели на:

Која треба да биде големината на сликичката на YouTube? Можеби изгледа како неважно прашање. На конкурентна платформа како YouTube, не е доволно едноставно да се знае како да се направи нешто. Треба да знаете како да го направите тоа добро. Но, изборот на вистинските сликички на YouTube може да помогне да бидете понапред од вашите конкуренти. Подолу ќе разговараме за тоа која треба да биде големината на сликичката на YouTube и кои други најдобри практики треба да се следат при изборот на големината на сликичката на YouTube.

Google објаснува зошто: „Вашата приспособена сликичка треба да биде што е можно поголема, бидејќи сликата ќе се користи и како слика за преглед во вградениот плеер“.

Се нарекува како Минијатура бидејќи е прикажана мала. Подолу можете да го проверите означеното видео на десната страна, а тоа е сликичка на YouTube.

Одговори на сите ваши прашања за големината на сликичката на YouTube

7 најдобри практики за создавање сликичка на YouTube.

Одговори на сите ваши прашања за големината на сликичката на YouTube
7 најдобри практики за создавање сликичка на YouTube
  1. Додадете текст во сликичка: Додајте текст на вашите сликички за да ја вклучите публиката и да добиете брза идеја за што е вашето видео. Ова е особено корисно ако сакате да додадете повеќе контекст од насловот. Еве еден пример: научи нешто не е баш одличен клучен збор за да го вклучите во насловот на вашето видео! Сепак, можете да го вклучите во сликичката за да ја поттикнете љубопитноста и да поттикнете кликнување за преглед.
  2. Изберете ја вистинската слика:Никој не сака Click bait. Затоа, погрижете се сликичките да го одразуваат она што навистина се случува во вашето видео. Со давање докази на потенцијалниот гледач за тоа што ќе го прикаже видеото, вие не само што можете да поттикнете кликови, туку и да не го разочарате она што го гледаат вашите гледачи.
  3. Ставете го логото во сликичката на YouTube: Поставувањето лого на сликичка може да го подобри присуството на вашиот бренд и да ја зголеми веројатноста вашите гледачи да го запомнат вашиот бренд. Не само што ќе ви помогнат кога ве бараат на YouTube, туку ако им кажат на своите пријатели, тоа може да ви помогне и да креирате карта на усна маркетинг.
  4. Не го избелувајте логото на сликичката на YouTube: Наместо да го избелите вашето лого на главната слика, ставете ги крлежите на незабележливо место за да ги задржите во стабилна положба. Vevo секогаш го има своето лого во долниот лев агол - Рака: Воопшто не се вади од главната слика, но наскоро јасно дава до знаење дека Vevo ќе постави свое видео.
  5. Не претерувајте: Сликичките на YouTube се прилично мали, па затоа е важно да не ги преоптоварувате вашите фотографии. Ова може да звучи неконзистентно, но особено ме советуваа да сокријам логоа и текстуални песни, што е важен баланс за ритамот. Ако премногу се случуваат на екранот, сликичките можат да ги оддалечат луѓето наместо да ги цртаат. Што е спротивно од она што го сакате!
  6. Додајте акциони слики на сликичката на YouTube: Сликичките се главната продажна точка на видеата. Често има разлики помеѓу оние кои гледаат видео и оние кои гледаат друго видео. Колку повеќе луѓето се љубопитни со сликички, толку е поголема веројатноста да кликнат на видео. Можете да поттикнете љубопитност со акциони слики или ако вашето видео има интересни акциони слики, можете да креирате графики и сликички кои се од интерес за потенцијалните гледачи.
  7. Тестирајте ги перформансите на сликичката на YouTube: Кога креирате сликички со сликички, можностите се речиси бескрајни. Единствениот начин да дознаете што функционира и што функционира е да направите тест. За да видите како реагираат вашите гледачи, менувајте сликички на секои неколку недели и измерете ја разликата во гледаноста. Можеби ќе видите повеќе видеа со текст на сликички, зошто застанувате таму? Можете да ја прилагодите големината на текстот, фонтовите, боите и многу повеќе! Тука нема ништо правилно или погрешно да се прави.

Големина на сликичка на YouTube

Одговори на сите ваши прашања за големината на сликичката на YouTube

Големината на сликичката на YouTube треба да има сооднос од 16:9.

Прилагодените шаблони за сликички на YouTube може да се користат за креирање на сликички на YouTube. Има многу достапни ресурси за да се добие приспособена тимска табла за сликички на YouTube canva, postermywall, snappa се едни од ретките. Подолу се дадени примери на слика од canva.

Одговори на сите ваши прашања за големината на сликичката на YouTube
извор: Canva

Откако ќе се креира сликичката на YouTube, може да се постави во кој било формат на слика: PNG, BMP, JPG или GIF. Максималната дозволена големина на сликичката на YouTube е 2 MB.

Завршни зборови

Веќе воспоставивме сликички на YouTube за да одржуваме канал каде што сликите се со висок квалитет и независни од острината. Самата фотографија е исто така многу важна овде. Луѓето природно ги привлекуваат возбудливи и интересни снимки. Ако вашите сликички на YouTube го обезбедуваат - исто како и старите, ако е само Мех, шансите се прилично добри тие да се вратат назад. Кога избирате сликички на YouTube, проверете дали имаат смисла. Со други зборови, сликата треба да ја претставува содржината на видеото.

Луѓето сè уште се одредуваат врз основа на овие сè уште закачки рамки. Како резултат на тоа, ако изберете минијатурна слика и наидете на видео што не е поврзано со сликата, тие ќе бидат разочарани и можете да избегнете да го изберете вашето видео во иднина. При изборот на фотографија, не заборавајте да ги следите упатствата на заедницата на YouTube. Зошто лице? Едноставно кажано, ова ги прави сликичките на YouTube поубави и ја создава оваа виртуелна врска со корисникот, особено ако употребата на слики е многу експресивна. Луѓето сакаат да видат што ги предизвикува емоциите на другите.

Прочитајте повеќе | Како да го менувам мојот датум на раѓање во Зум?

Оставете коментар