Денешни одговори на Wordle (мај 2022) Сите одговори на загатките за игри со зборови

Сподели на:

Wordle е бесплатна онлајн игра со зборови која им дава на играчите шест шанси да погодат збор од пет букви. Програмерот Џош Вардл ни дава нови Word загатки кои треба да ги решаваме секој ден, а овде можете бесплатно да ги најдете одговорите на сите денешни загатки.

На оваа страница, можете да ги најдете сите списоци со зборови, неограничен број копчиња за одговори, архива со сите одговори и решенија и целосни упатства за тоа како да играте игра со зборови.

Совети и одговори на Wordle мај 2022 година

Совет и одговор на денешниот Wordle #337
Совет и одговор на денешниот Wordle #336
Совет и одговор на денешниот Wordle #335
Совет и одговор на денешниот Wordle #334
Совет и одговор на денешниот Wordle #333
Совет и одговор на денешниот Wordle #332
Совет и одговор на денешниот Wordle #331
Совет и одговор на денешниот Wordle #330
Совет и одговор на денешниот Wordle #329
Совет и одговор на денешниот Wordle #328
Совет и одговор на денешниот Wordle #327
Совет и одговор на денешниот Wordle #326
Совет и одговор на денешниот Wordle #325
Совет и одговор на денешниот Wordle #324
Совет и одговор на денешниот Wordle #323
Совет и одговор на денешниот Wordle #322
Совет и одговор на денешниот Wordle #321

Што е NYT Wordle?

Wordle е едноставна игра со зборови каде играчите имаат шест шанси секој ден да погодат збор од пет букви.

Секој ден има нов збор и секој го добива истиот збор.

Милиони луѓе сега ја играат играта, а тоа е лесно да се забележи на социјалните мрежи бидејќи луѓето ги објавуваат своите резултати како мали зелени, жолти и бели (или црни, ако играте во темно режим) квадрати.

Како можам да играм Wordle?

Можете да користите компјутер или мобилен уред за да играте Wordle онлајн.
Започнете со пишување збор од пет букви и притискање на копчето Enter. Буквите потоа или ќе станат зелени, жолти или ќе останат бели.

Значењето на боите

  • Зелена: Ја ставивте вистинската буква на вистинското место.
  • Жолта: буквата е во зборот, но таа е на друго место
  • Никој: Буквата не е во зборот „празно“.

Можете да ги користите вашите претходни нагаѓања за да го водите вашиот следен, а имате шест шанси да го погодите зборот. Кога ќе завршите со играта, ќе можете да го објавите вашиот резултат на социјалните мрежи.