Дали имате проблеми со апликацијата Амазон? 7 начини за решавање проблеми

Сподели на:

Со апликацијата Амазон, можете да купувате и прелистувате, да поставувате нарачки преку Интернет, да го проверите статусот на нарачката, па дури и да добиете попуст во продавниците во сопственост на Амазон како Whole Foods. Кога апликацијата прави толку многу работи, како Amazon, веројатно почнувате да зависите од неа. Затоа е толку фрустрирачки кога апликацијата Амазон наиде на проблеми не работи правилно.

Но, не губете надеж. Ако вашата апликација на Амазон покаже грешка или воопшто не работи, има неколку работи што можете да ги направите за да ги решите проблемите со апликацијата Амазон за да откриете што не е во ред и да ја активирате повторно.

 • Ако апликацијата Амазон не работи, можеби ќе треба да се обидете да ја решите.
 • Започнете со принудно затворање и повторно отворање на апликацијата. Може да проверите и за ажурирања на апликациите.

Еве седум работи што можете да ги направите за проблемите со апликацијата Амазон да функционираат правилно.

Исто така прочитајте

Како да ја добиете и споделите URL адресата на вашата сметка на Амазон
Како да го откажете Showtime на Амазон
Како да го откажете вашето членство во Amazon Prime

1. Обидете се со рестартирање на апликацијата на Amazon.

Еден од најчестите (и лесен за поправање) проблеми е кога софтверска грешка ја спречува апликацијата Амазон да ја стартува или правилно да ја вчитува главната страница. Затворете ја апликацијата до крај како прв чекор (понекогаш се нарекува принудно затворање на апликацијата). Затворете ја апликацијата и потоа вклучете ја повторно за да видите дали тоа го решава проблемот.

2. Ажурирајте ја апликацијата Amazon

Апликацијата Amazon можеби не работи бидејќи нешто не е во ред со неа. На пример, може да не работи со неодамнешно ажурирање на оперативниот систем на вашиот телефон. Вашите апликации треба да се постават да се ажурираат автоматски, но ако имате проблеми, вреди да проверите дали има ажурирање што сè уште не е инсталирано.

 • Одете во App Store / Play Store за Apple и Google соодветно.
 • Пребарајте ја апликацијата Амазон
 • Допрете ја апликацијата Амазон.
 • Ако апликацијата не се ажурира, ќе се прикаже ажурирањето.
 • Откако ќе заврши ажурирањето, обидете се повторно

3. Проверете ја поврзаноста на Интернет

Ако апликацијата на Амазон не работи правилно, тоа може да биде и поради проблем со поврзувањето. Апликацијата Amazon треба да може да се поврзе на интернет, или преку WiFi или преку планот за податоци на вашиот телефон.

Проверете дали статусната лента на горниот дел од екранот на телефонот покажува силен WiFi или мобилен сигнал. Ако не сте сигурни дали имате добра услуга, обидете се да користите друга апликација што се поврзува на интернет за да бидете сигурни дека вашата врска не е проблемот.

4. Исчистете го кешот на апликацијата Amazon.

Кешот во апликацијата Амазон е поретка грешка. Ако кешот се измеша, можеби ќе треба да го исчистите пред апликацијата повторно да работи. Единствениот начин да се исчисти кешот на апликацијата за iPhone е да ја деинсталирате и потоа повторно да ја преземете од App Store.

Но, на Андроид, можете да го исчистите кешот на апликацијата Амазон без да се ослободите од апликацијата:

 • Отворете ја апликацијата Поставки и допрете го копчето Апликации.
 • Допрете Види ги сите апликации ако ви треба, а потоа допрете Amazon Shopping.
 • Изберете Складирање и кеш.
 • Изберете „Исчисти складиште“.

5. Рестартирајте го телефонот

Ако сè уште имате проблеми со апликацијата Amazon, треба да го рестартирате телефонот. Ова ќе се ослободи од сите привремени софтверски проблеми што предизвикуваат вашиот телефон да работи. Повеќето телефони со Android може да се исклучат со држење на копчето за вклучување неколку секунди или со повлекување на Контролниот центар надолу од горниот дел на екранот и допирање на иконата за вклучување.

Во iPhone долго притиснете го копчето за вклучување и копчето за намалување на јачината на звукот. Се појавува опција изберете исклучување. Откако ќе се исклучи, вклучете го телефонот повторно.

6. Преземете ја повторно апликацијата Amazon.

Друг можен проблем е тоа што вашата апликација на Амазон или една од нејзините датотеки може да биде скршена. Решението е прилично едноставно: само избришете ја апликацијата Amazon од вашиот телефон и преземете ја повторно од продавницата за апликации за вашиот уред.

Ќе бидете одјавени автоматски, затоа погрижете се да знаете како повторно да се најавите на вашата сметка на Амазон.

7. Ажурирајте го софтверот на вашиот телефон.

Дали самиот телефон треба да се ажурира со нешто важно? Ако имате ажурирања на iOS или Android OS, апликацијата Amazon можеби нема да работи добро со нив. Добра идеја е да се уверите дека ОС на вашиот мобилен уред е ажуриран за да избегнете какви било проблеми.