Совет и одговор на денешниот Wordle #328

Сподели на:

Вордл го зафати светот, па дури и ако не сте ја играле секојдневната игра, несомнено сте ги виделе илузивните квадрати низ социјалните мрежи.

Пред да го откриеме решението, ќе дадеме неколку совети. Ако ве интересира само одговорот, скролувајте до самиот крај на статијата. Тоа е во задебелен текст директно под гореспоменатото „ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ СПОЈЛЕР“.

За оние од вас на кои им треба само поттик во вистинската насока, делот што следи содржи и општи совети (без разлика дали зборот е именка или глагол, широка категорија на можни одговори итн.) и поконкретни совети. Вториот речиси треба да го дефинира зборот за вас.

Денешниот Wordle #328 Совет и одговор: петок, 13 мај 2022 година

Во овој дел, ќе се потрудиме да не бидеме премногу конкретни и наместо тоа само ќе ве водиме на правиот пат. Во овој момент од играта, навестувањата ќе се фокусираат повеќе на дефиницијата на зборот отколку на некои одредени букви што се користат во самиот збор.

Ние нема да користиме ниту други начини, како што се „звуци слични на“, „рими со“ или нешто друго од тој вид. Само после тоа, ќе најдете некои попрецизни совети, а потоа на крајот, по предупредувањето за спојлер за Wordle, ќе го најдете целосното решение. Само помислив дека ќе ви дадеме уште едно предупредување пред да одиме!

Лесни совети

Овие првични совети ќе ви дадат основна идеја за тоа каде да одите, но тие нема да ви дадат никакви специфики.

  • Зборот е придавка
  • Зборот започнува со буквата Т.
  • Има 1 самогласка: втора буква
  • Зборот завршува со буквата Y.

Овие четири совети тешко ја гребат површината на сите можности. Во следниот дел, ќе се обидеме да се справиме со работите!

Повеќе посебни совети

Сè додека ги користите овие подетални совети, сепак ќе добивате кредит (и ќе ја задржите вашата низа)! Ајде да одиме малку поексплицитно овде.

  • Синоним на зборот се весели, меки.
  • Тоа значи малку пијан.

Ви благодариме што прочитавте и ви посакуваме многу среќа. Ако сакате да го видите точниот одговор. Ве молиме продолжете со читање.

Исто така прочитајте

Совет и одговор на денешниот Wordle #327
Совет и одговор на денешниот Wordle #326
Совет и одговор на денешниот Wordle #325
Совет и одговор на денешниот Wordle #324
Совет и одговор на денешниот Wordle #323

 

СПОЈЛЕР ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ!!!

Wordle на денот #328 Одговор

Доколку веќе сте се откажале од денешниот натпревар, можеме да ве поштедиме од агонијата. Оние што сè уште се обидуваат да ја дешифрираат шифрата од 5 букви, сега треба да го одвратат погледот.

Вордле на 13 мај е СОВЕТНИ.

Што е NYT Wordle?

Wordle е едноставна игра со зборови каде играчите имаат шест шанси секој ден да погодат збор од пет букви.

Секој ден има нов збор и секој го добива истиот збор.

Милиони луѓе сега ја играат играта, а тоа е лесно да се забележи на социјалните мрежи бидејќи луѓето ги објавуваат своите резултати како мали зелени, жолти и бели (или црни, ако играте во темно режим) квадрати.

Како можам да играм Wordle?

Можете да користите компјутер или мобилен уред за да играте Wordle онлајн.
Започнете со пишување збор од пет букви и притискање на копчето Enter. Буквите потоа или ќе станат зелени, жолти или ќе останат бели.

Значењето на боите

  • Зелена: Ја ставивте вистинската буква на вистинското место.
  • Жолта: буквата е во зборот, но таа е на друго место
  • Никој: Буквата не е во зборот „празно“.

Можете да ги користите вашите претходни нагаѓања за да го водите вашиот следен, а имате шест шанси да го погодите зборот. Кога ќе завршите со играта, ќе можете да го објавите вашиот резултат на социјалните мрежи.