Совет и одговор на денешниот Wordle #327

Сподели на:

Вордл го зафати светот, па дури и ако не сте ја играле секојдневната игра, несомнено сте ги виделе илузивните квадрати низ социјалните мрежи.

Вордл го зафати светот, па дури и ако не сте ја играле секојдневната игра, несомнено сте ги виделе илузивните квадрати низ социјалните мрежи.

Целта на играта е да се најде збор со пет букви во рок од шест обиди.

Играта ги следи истите правила како Скрабл, дозволувајќи само вистински зборови и во нагаѓањата и во конечниот резултат.

Ако ја поставите точната буква и го направите точниот збор, квадратот ќе стане зелен.

Квадратот станува жолт ако буквата е во зборот, но не е во правилната положба.

Четврток, 12 мај 2022 година Совет за Wordle #327

Ако сè уште се обидувате да ја зачувате вашата серија, сè уште не скролувајте надолу; можеби некои совети ќе ве упатат во вистинската насока.

  • Зборот започнува со буквата С.
  • Има 1 самогласка: 3-та буква
  • Зборот ја има буквата L во него.
  • Зборот завршува со буквата Г.
  • Зборот е Глагол
  • Тоа е минато време на зборот.

Денешниот збор – Суспендирајте или наредете (нешто), особено со каиш или ремчиња, така што лабаво виси во одредена положба.

Ви благодариме што прочитавте и ви посакуваме многу среќа. Ако сакате да го видите точниот одговор, продолжете со читање.

Исто така прочитајте

Совет и одговор на денешниот Wordle #326
Совет и одговор на денешниот Wordle #325
Совет и одговор на денешниот Wordle #324
Совет и одговор на денешниот Wordle #323
Совет и одговор на денешниот Wordle #322

Кој е одговорот на Wordle #327 за денес, четврток, 12 мај?

Доколку веќе сте се откажале од денешниот натпревар, можеме да ве поштедиме од агонијата. Оние што сè уште се обидуваат да ја дешифрираат шифрата од 5 букви, сега треба да го одвратат погледот.

Вордле на 12 мај е SLUNG.

Њујорк Тајмс Вордл

Џош Вардл, развивач на софтвер, ја дизајнираше играта и штотуку откри дека ја продал на Њујорк Тајмс.

Во пораката на Твитер, тој рече: „Од воведувањето на Вордл, јас сум изненаден од одговорот на сите играчи.

„Играта порасна над моите најлуди соништа, што претпоставувам дека не е толку импресивно со оглед на тоа што ја создадов за публика од една публика.