Совет и одговор на денешниот Wordle #324

Сподели на:

Вордл го зафати светот, па дури и ако не сте ја играле секојдневната игра, несомнено сте ги виделе илузивните квадрати низ социјалните мрежи.

Вордл го зафати светот, па дури и ако не сте ја играле секојдневната игра, несомнено сте ги виделе илузивните квадрати низ социјалните мрежи.

Целта на играта е да се најде збор со пет букви во рок од шест обиди.

Играта ги следи истите правила како Скрабл, дозволувајќи само вистински зборови и во нагаѓањата и во конечниот резултат.

Ако ја поставите точната буква и го направите точниот збор, квадратот ќе стане зелен.

Квадратот станува жолт ако буквата е во зборот, но не е во правилната положба.

Понеделник, 9 мај 2022 година Совет за Wordle #324

Ако сè уште се обидувате да ја зачувате вашата серија, сè уште не скролувајте надолу; можеби некои совети ќе ве упатат во вистинската насока.

  • Терминот се состои од два самогласки.
  • Нема повторување на буквите.
  • Една од самогласките е „U“
  • Тоа е ИМЕНКА

Ви благодариме што прочитавте и ви посакуваме многу среќа. Ако сакате да го видите точниот одговор, продолжете со читање.

Исто така прочитајте

Совет и одговор на денешниот Wordle #323
Совет и одговор на денешниот Wordle #322

Кој е одговорот на Wordle #324 за денес, понеделник, 9 мај?

Доколку веќе сте се откажале од денешниот натпревар, можеме да ве поштедиме од агонијата. Оние што сè уште се обидуваат да ја дешифрираат шифрата од 5 букви, сега треба да го одвратат погледот.

Вордле на 9 мај е ФЕТУС.

Њујорк Тајмс Вордл

Џош Вардл, развивач на софтвер, ја дизајнираше играта и штотуку откри дека ја продал на Њујорк Тајмс.

Во пораката на Твитер, тој рече: „Од воведувањето на Вордл, јас сум изненаден од одговорот на сите играчи.

„Играта порасна над моите најлуди соништа, што претпоставувам дека не е толку импресивно со оглед на тоа што ја создадов за публика од една публика.