Потребно време за истражување на клучни зборови

Сподели на:

Во оваа статија ќе најдеме време потребно за истражување на клучни зборови. Треба да потрошите квалитетно време за истражување на клучни зборови. Бидејќи Google го промени својот алгоритам за рангирање за да ги следи намерите на корисникот. Можете да прочитате детали на backlinko.com Намерата на Google

Бидејќи целта зад пребарувањето е толку критична за класификациите. Затоа, важно е да потрошите време во истражување на клучни зборови. Пред да почнеме да пишуваме за нешто и да објавуваме преку Интернет.

Прескокнувате многу поголем сообраќај ако не спроведувате анализа на клучни зборови. Исто така, има повеќе трговци на пазарот кои бараат клучни зборови. И веројатно ќе добиете високи позиции за наоѓање профитабилни термини за пребарување. Никој не треба да биде шокиран ако ја отстраните претпоставката и користите докажан процес за вашето оптимизација.

Колку време луѓето трошат на истражување на клучни зборови

Во просек, луѓето трошат од 1 час до 6 часа за истражување на клучни зборови. Тоа е досадно за почетници, но како и вие истражувањето на клучни зборови е поделено во 5 фази.

  1. Ниша за планирање
  2. Користете различни алатки за истражување на клучни зборови за да добиете увид како (поврзан клучен збор, волумен на пребарување, CPC)
  3. Групирајте клучни зборови за да одлучувате за подтеми
  4. Прочитајте повеќе за различни подтеми
  5. Напишете блог со вклучување на сите теми

Чекор 1. Планирање на истражување на клучни зборови за лажат

Лажат клучни зборови се многу уникатни клучни зборови со долга опашка за специфични потреби. Клучните зборови ви помагаат да го оптимизирате вашиот сајт да рангира повисоко во Google бидејќи таргетира специфична публика каде што натпреварите се помали. . Тоа помага во водење на кампањи за ППЦ и оптимизација. Примери на клучни зборови „објаснуваат 3 начини како паметните телефони би можеле да се поврзат со климатските промени“, „влијанијата на Ковид 19 врз глобализацијата“.

Нишаните клучни зборови може да се изберат врз основа на вашиот блог, бизнис домен. Зависи од тоа каква услуга нуди вашиот бизнис. Кои се проблемот што сакате да го решите итн. Значи, треба да ја одлучите вашата ниша врз основа на овие идеи. Затоа, започнете да пребарувате на Google пребарување за да истражувате ниши идеи користејќи го пребарувачот на Google и да поминете низ поврзаното пребарување на дното на пребарувачот Google.

Потребно време за истражување на клучни зборови.

Чекор 2. Користете различни алатки за истражување на клучни зборови за да добиете увид

Откако ќе го одлучите вашиот клучен збор Niche, треба да започнете да истражувате повеќе идеи за клучни зборови околу нишата одлука. Значи, постојат многу алатки за истражување на клучни зборови достапни на пазарот. Следни се некои од ТОП алатките за истражување на клучни зборови што се користат.

Планер за клучни зборови на Google

Планер за клучни зборови на Google е едноставна алатка за истражување на клучни зборови. Тоа е корисно при водење на вашите кампањи. Тоа е удобна, бесплатна алатка која ви овозможува да откриете клучни зборови за вашата ниша и да видите колку е предвидено и колку чини. Тој дава многу истражувања околу клучниот збор и обезбедува слични идеи за клучни зборови. Обезбедете информации за месечни пребарувања и детали за CPC за конкуренција итн.

Потребно време за истражување на клучни зборови.

Клучни зборови насекаде

Тоа е алатка инсталирана како додаток на Chrome или Firefox. Прикажува статистика на термини за пребарување на 10+ сајтови како што е прикажано подолу. Исто така, обезбедува тренд на термин за пребарување. И најважната карактеристика што ми се допаѓа во неа е луѓето исто така бараа клучни зборови со долга опашка. Можете да копирате и извезете било кое од овие. Секој резултат прикажан во Google, исто така, има прикачен сообраќај и клучен збор за да добиете детали.

Потребно време за истражување на клучни зборови.

SEMrush

Друга убава алатка платена алатка ако сакате да ја истражите веб-страницата на вашиот конкурент. Наместо самостојно да истражувате за вашиот клучен збор. Можете да добиете многу детали за рангирањето на вашиот конкурент. Ова ќе ви помогне во истражувањето на клучни зборови и ќе го намалите времето во истражување на сопствениот клучен збор. Може да се обидете да рангирате според тие клучни зборови. Исто така, покажува многу други статистики за вашиот конкурент како број на посетители дневно месечно. Колку вашиот конкурент добил како органски сообраќај. И плејада други информации што можете да ги истражите пред да започнете сопствена кампања за ППЦ.

Потребно време за истражување на клучни зборови.

Soovle

Оваа алатка неодамна почна да станува популарна. Оваа алатка гребе клучни зборови од повеќе извори како answer.com, Google, Amazon, Bing итн. Со негова помош истражувате што пребаруваат луѓето на различни платформи. Тоа ви помага во стратегии за клучни зборови за различни платформи.

Потребно време за истражување на клучни зборови.

Moz клучни зборови Explorer

Тој е ПАМЕТЕН и електричен алат. Добивате странични идеи околу вашиот клучен збор. Таа, исто така обезбедува ниски идеи за клучни зборови што го намалуваат вашето време потребно за истражување на клучни зборови. SMART функциите во Moz обезбедуваат необични идеи околу вашиот клучен збор.

Чекор 3. Групирајте клучни зборови за да одлучувате за подтеми

Откако ќе ги финализирате клучните зборови што ќе ги користите за пишување статија. Треба да работите на групирање поврзани клучни зборови заедно за да формирате подтема. Ова ќе помогне да се изгради содржина за вашата статија и ќе ви помогне да се рангирате повисоко на Google.

Така, ќе одлучите дека има смисла да имате посебна страница за секој клучен збор или да ги групирате заедно. Ќе започнете со вашиот клучен збор, но тој наведува 5-20 други клучни зборови кои се поврзани. Може да користите метрика за волумен за да ги филтрирате можностите за клучни зборови со помала вредност кога одредувате кои клучни зборови да ги користите. Google има паметни алгоритми и ги одржува сајтовите повисоки доколку вашата содржина е релевантна.

Ако групирате повеќе клучни зборови, шансите за пишување одлична содржина се зголемуваат. Што му помага на корисникот да остане на вашата страница наместо да скока на различни страници за други информации.

Но, групирањето не значи дека треба да групирате многу ирелевантни клучни зборови, треба да има смисла да ги групирате заедно. Затоа, не треба да групирате „италијанска храна“ и „суши блиску до мене“. И треба да се грижи за 2 различни страници. Треба да ги разбиете клучните зборови поврзани само со групата и треба да ги скршите на најниско ниво за да пишувате на тие теми со што вашата содржина е богата.

Чекор 4. Прочитајте повеќе за поттеми

Откако ќе го подгрупирате и групирате клучниот збор. Треба да учите за овие теми за да ги продлабочите овие подтеми. Затоа, прочитајте 2-3 топ постови во пребарувањето на Google, префрлете ги објавите на слични теми и кои ќе помогнат во разбирањето на темата. И почнете да фаќате белешки и поени. Почнете да поминувате низ reddit и quora за да читате за овие теми.

Чекор 5. Напишете блог со вклучување на сите теми

Откако ќе имате доволно материјал во рака, почнете да ги проширувате белешките и точките и поврзете ги заедно за да направите убава статија. И штом ќе се напише статија, проверете ја граматиката за да ги исправите грешките. Добро сте да одите. Во иднина ќе проширам повеќе за секоја тема спомената погоре.

Прочитај повеќе | Одговори на сите ваши прашања за големината на сликичката на YouTube

Оставете коментар