Sling TV поддржува AirPlay сега за гледање на голем екран.

Сподели на:

Slings ТВ стриминг услуга доби ново ажурирање што му овозможува на AirPlay да ја пренесува својата содржина на други уреди од iPhone или iPad. Најновата верзија 6.3.9 му овозможува на Sling TV сега да испорачува содржина на AirPlay на Apple TV од вашиот iPhone или iPad, одбрани паметни телевизори или други уреди AirPlay. Еполозофија прво го најдов ова. Тој во својот блог изјави:

„Сега можете да емитувате SlingTV од iOS користејќи Apple AirPlay на телевизори/уреди што поддржуваат Airplay. Исто така, многу поправени грешки на играчот што го прават прегледувањето на содржината посигурно“.

Sling сега поддржува AirPlay, придружувајќи се на долгата листа на други апликации. Како што се повеќе и повеќе телевизори го прифаќаат AirPlay, ова е можност за менување на играта за луѓето кои ја користат за емитување и уживање на големиот екран со неколку допири. Дополнително, решени се бројни грешки во плеерот за да се подобри веродостојноста на гледањето содржина. Останува само да се осигурате дека вашиот телевизор е способен за AirPlay.

Sling TV поддржува AirPlay сега за гледање на голем екран.
Слика кредити: прашка

Sling TV е услуга за видео стриминг што овозможува пренос и на бесплатна и на платена телевизија на кој било уред. Корисниците можат да гледаат ABC News Live, CNN, TBS, TNT, Cartoon Network, Disney и ESPN, меѓу другото, на над 200-те достапни канали.

Дополнително, услугата се емитува на 22 различни јазици, вклучувајќи шпански, хинди и арапски. Sling TV е достапен за 30 долари месечно и може да се пристапи преку iPhone, iPad, Apple TV или Mac.

Додека многу други апликации се примарно фокусирани на аудио, многу други поддржуваат Поддршка за AirPlay 2, што овозможува истовремен аудио пренос за два уреди, како што се пар HomePods, HomePod mini, па дури и два AirPods.

Може да ја преземете апликацијата Sling од овде

Оставете коментар