Споделувањето на вашата сметка на Netflix со секачи на жици никогаш не било полесно.

Сподели на:

Во оваа статија ќе разговараме за споделување на вашето Netflix сметката со секачи на жици никогаш не била полесна. Ако барате начини да ги надоместите трошоците за сечење кабел, споделувањето лозинки историски било корисно. Едноставно заменете ги ингеренциите за најавување со пријател или член на семејството и двајцата ќе имате пристап до дополнителна содржина без да плаќате дополнителни трошоци.

Слеш, нова услуга, уште повеќе го поедноставува процесот на размена на вредности. Slash ви овозможува да се регистрирате за стриминг услуги како што се Netflix користејќи виртуелни Visa платежни картички и потоа споделување на плаќањата со кредитна картичка со други преку нивните сопствени банкарски сметки. Тоа е начин да се распределат трошоците за сечење кабел без да се бара секој поединец да плати за посебна услуга. (Алтернативно, можете да користите Slash картички за да започнете бесплатни проби без да ви биде наплатено на крајот.)

Извор Слеш

Иако Слеш не е првиот метод за олеснување на споделувањето претплати, тоа е мазен начин да се осигура дека секој ќе го плати својот фер дел. И, додека некои услуги за стриминг можат јавно да изразат загриженост за овој тип на споделување лозинка, верувам дека на крајот повеќе им користи на тие услуги отколку што им штети.
Споделување лозинка со Slash

Извор: Слеш

Слеш мора да го проверите вашиот идентитет пред да започнете да ја користите услугата. Тоа е затоа што Slash создава нови платежни картички и разменува пари во ваше име. Ова бара да го вклучите и вашиот број за социјално осигурување покрај вашето име и адреса, што секако е вознемирувачко.

Слеш тврди дека не ги чува броевите за социјално осигурување на сопствените сервери, туку повеќе се потпира на пар добро ценети трети лица провајдери за обработка и складирање на информациите.
Дополнително, мора да поврзете банкарска сметка за да се исплатите Слешвиртуелни картички, но ова е прилично едноставен процес ако користите онлајн банкарство. Slash се поврзува со вашата банкарска сметка преку најчесто користената услуга наречена Plaid за време на процесот на поставување и никогаш не ги гледа тие ингеренции.
Откако ова ќе се заврши, можете да започнете да создавате виртуелни картички, секоја со свој уникатен прекар и месечна граница на трошење. Кога ќе кликнете на картичката, се прикажува целосниот број, датумот на истекување и CVV кодот, кои можете да ги користите исто како и секоја друга картичка кога се регистрирате за претплати преку Интернет.

Slash ви овозможува да изградите симулирани кредитни картички со месечни ограничувања за трошење.

Дополнително, секоја картичка може да се размени со кликнување на копчето „Додај“, што создава врска што можете да ја испратите до други корисници на Slash. Ако се пријават, Slash автоматски ќе ги прекине нивните месечни исплати. Секоја картичка поддржува до пет корисници, а моментално може да имате до десет картички.

Дури и ако не споделувате претплати преку Slash, корисно е да се регистрирате за бесплатни проби без да ја поврзете вашата вистинска кредитна картичка. Слеш препорачува да се постави ограничување за трошење од 2 долари поради оваа причина, што треба да биде доволно за да се заврши процесот на пријавување, но не доволно за да се наплати на крајот на судењето. Додека услугите за стриминг генерално се чини дека се оддалечуваат од бесплатните проби.

Предизвици со Слеш

Единственото прашање е што на Slash му недостасува механизам за споделување на вашите вистински ингеренции за најавување. За да го постигнете ова, можете или да користите самостојна услуга како џем, разменете најавувања со менаџер за лозинки или користете го потрадиционалниот метод едноставно да им кажувате на луѓето кои се вашите ингеренции.

Дали услугата за размена на лозинки на Slash е легитимна?

Како што е случајот со секоја услуга што го олеснува споделувањето лозинка, Slash работи во етичка сива зона (и користењето на лозинката на друго лице може да се смета за нелегално според широкото толкување на Законот за компјутерска измама и злоупотреба).

Условите за користење на услугите за стриминг обично пропишуваат дека сметките може да се споделуваат само во исто домаќинство, а познато е дека медиумските компании се жалат на прашањето за споделување лозинка. Нетфликс неодамна отиде чекор понатаму, пилотирајќи рамка која бара дополнителна проверка - преку е-пошта или текстуална порака - во наводни случаи на споделување сметка.

И покрај негодувањето на јавноста, не сум убеден дека платформите за стриминг се премногу загрижени за видот на случајно споделување што го олеснува Slash.

Оставете коментар