Водич за управување со сметки Rise Of Kingdoms

Водич за управување со сметки Rise Of Kingdoms

Не сум сигурен како да ја рестартирате вашата игра RoK, да го смените вашето име или да започнете нова цивилизација. Погледнете го Водичот за управување со сметки Rise Of Kingdoms.

Во оваа статија, ќе ви покажеме како да управувате со вашата сметка на Rise of Kingdoms, која ќе ви овозможи да правите работи како што се менување на вашето име, икона, создавање нов лик, ресетирање на вашата игра, па дури и менување на Кралството или земјата што сте ја избрале кога првпат почнавте да играте. Затоа, да тргнеме во акција.

Промена на земји или кралства?

Пред да влезе во градот за прв пат, играчот мора да направи избор помеѓу различни цивилизации или земји. За прв пат, тоа не би чинело ништо.

Меѓутоа, ако достигнете ниво 20 или погоре и одлучите дека сакате да ја смените почетната земја или цивилизација, ќе треба да издвоите 10,000 скапоцени камења за да го направите тоа.

Прво, ајде да добиеме малку позадина за античките култури: -
Во зависност од нацијата што ќе ја изберете, ќе добиете уникатен љубител. Ако ја изберете Кина, на пример, одбраната на вашите војници ќе се зголеми за 2%, производството ќе се забрза за 10%, а изградбата ќе се забрза за 2%.

Во играта Rise Of Kingdoms, можете да изберете нација од списокот со 8. Подолу се наведени:

 • Рим
 • Германија
 • Британија
 • Франција
 • Шпанија
 • Кина
 • Јапонија

Следејќи ги овие чекори можете да промените култура или нација

Водич за управување со сметки Rise Of Kingdoms 1
 • За да пристапите до градот, главниот центар на играта, допрете го аватарот во горниот лев агол.
 • Можете да ги измените аватарот, името и цивилизацијата на гувернерот на следниот екран.
 • Можете да ги менувате културите со допирање на името на тековната земја и потоа, на следниот екран, избирајќи ја саканата нација.

Цената е висока од 10,000 скапоцени камења како што беше кажано претходно.

Не сакате да потрошите 10,000 долари или немате 10,000 скапоцени камења?

Следното е бесплатен и лесен начин за промена на културата во Rise of Kingdoms

Бидејќи играта веќе ја вклучува бесплатната функција Кралство, нема потреба да ја ресетирате или да поврзувате нова сметка.

 • Започнете со пристап до поставките на вашата сметка (со допирање на вашиот аватар во горниот десен агол на екранот),
 • Потоа избирање поставки, потоа управување со знаци, па додавање нов знак и на крајот избирање сервер и кралство. После тоа, ќе мора да се вратиме на прво место.
 • Едноставно изберете го тој лик од екранот за управување со знаци за да се вратите на претходното зачувување или да продолжите да играте користејќи го претходното зачувување. Запомнете дека има ограничување од два знака по сервер/кралство.
 • Новите ликови на играчи ја започнуваат играта со барање да се избере земја. Донесете добро информирана одлука со проверка на сите љубители овој пат.
 • Ако не прашате нас, Кина е најдобрата опција. Иако одлуката на крајот зависи од вас.