Приватност

Политика за приватност за UtterTechnology

На uttertechnology.com, достапно од uttertechnology.com, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што ги собира и снима uttertechnology.com и како ние ги користиме. Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате. Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб-страница во однос на информациите што тие ги споделиле и/или собираат на uttertechnology.com. Оваа политика не се применува на какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-локација. Нашата Политика за приватност е креирана со помош на Генераторот на Политика за приватност https://www.privacypolicygenerator.info/ и Бесплатниот Генератор на Политика за приватност https://www.generateprivacypolicy.com/#wizard.

Согласност

Со користење на нашата веб-страница, вие се согласувате со нашата Политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме

Личните информации што треба да ги дадете и причините зошто од вас се бара да ги дадете, ќе ви бидат јасни во моментот кога ќе побараме од вас да ги дадете вашите лични податоци. Ако не контактирате директно, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и/или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете да изберете да ги дадете.

Како ги користиме вашите информации

Ние ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучително и на:

• Обезбедете, управувајте и одржувајте ја нашата веб-страница
• Подобрете ја, персонализирајте и проширете ја нашата веб-страница
• Разберете и анализирајте како ја користите нашата веб-страница
• Развијте нови производи, услуги, карактеристики и функционалност
• Комуницирајте со вас, директно или преку еден од нашите партнери, вклучително и за услуги на клиентите, за да ви обезбедиме ажурирања и други информации во врска со веб-страницата и за маркетинг и промотивни цели
• Ви испраќа е-пошта
• Најдете и спречи измама

Лог датотеки

uttertechnology.com следи стандардна процедура за користење на датотеки за евиденција. Овие датотеки ги регистрираат посетителите кога посетуваат веб-локации. Сите хостинг компании го прават тоа и дел од аналитиката на хостинг услугите. Информациите собрани од датотеките за евиденција вклучуваат адреси на интернет протокол (IP), тип на прелистувач, Интернет-провајдер на услуги (ISP), ознака за датум и време, страници за упатување/излез, а можеби и број на кликнувања. Тие не се поврзани со какви било информации што може да се идентификуваат лично. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, да се администрира страницата, да се следи движењето на корисниците на веб-страницата и да се собираат демографски информации.

Cookies и web beacons

Како и секоја друга веб-локација, uttertechnology.com користи „колачиња“. Овие колачиња се користат за складирање на информации, вклучувајќи ги и преференциите на посетителите и страниците на веб-локацијата до кои посетителот пристапил или посетил. Информациите се користат за оптимизирање на искуството на корисниците со прилагодување на содржината на нашата веб-страница врз основа на типот на прелистувачот на посетителите и/или други информации. За повеќе општи информации за колачињата, прочитајте „Што се колачиња“ од Согласност за колачиња од https://www.cookieconsent.com/what-are-cookies/

Google DoubleClick DART Cookie

Гугл е еден од трети продавачи на нашата страница. Исто така, користи колачиња, познати како колачиња DART, за да им служи на реклами на посетителите на нашата страница врз основа на нивната посета на www.website.com и други страници на Интернет. Сепак, посетителите можат да изберат да ја одбијат употребата на DART колачиња со посета на Политиката за приватност на рекламата и содржината на Google на следната URL - https://policies.google.com/technologies/ads

Нашите Реклама Партнери

Некои од рекламни на нашиот сајт можат да користат колачиња и веб-бенакони. Нашите партнери за рекламирање се наведени подолу. Секој од нашите партнери за рекламирање има своја Полиса за приватност за нивните политики за кориснички податоци. За полесен пристап, ние ги поврзавме со нивните Политики за приватност подолу.
• Google https://policies.google.com/technologies/ads

Рекламирање партнери Политика за приватност

Политиката за приватност на uttertechnology.com не се однесува на други огласувачи или веб-локации. Затоа, ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за подетални информации. Тоа може да ги вклучува нивните практики и упатства за тоа како да се откажете од одредени опции. Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку вашите индивидуални опции на прелистувачот. За да знаете подетални информации за управувањето со колачиња со одредени веб-прелистувачи, може да се најдат на соодветните веб-локации на прелистувачите.

Трета партија полиси за приватност

На uttertechnology.com, достапно од uttertechnology.com, еден од нашите главни приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што ги собира и снима uttertechnology.com и како ние ги користиме. Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате. Оваа Политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб-страница во однос на информациите што тие ги споделиле и/или собираат на uttertechnology.com. Оваа политика не се применува на какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-локација. Нашата Политика за приватност е креирана со помош на Генераторот на Политика за приватност и Генераторот за Бесплатна Политика за приватност.

Права на приватност на CCPA (не ги продавајте моите лични информации)

Според CCPA, меѓу другите права, потрошувачите од Калифорнија имаат право да: Бараат бизнисот што собира лични податоци на потрошувачот да ги открие категориите и специфичните делови од лични податоци што бизнисот ги собрал за потрошувачите. Побарајте од бизнисот да ги избрише сите лични податоци за потрошувачот што ги собрал бизнисот. Барајте бизнис кој продава лични податоци на потрошувачот, а не да ги продава личните податоци на потрошувачот. Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте не.

Права на заштита на податоците од GDPR

Би сакале да бидете сигурни дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново: Право на пристап – Имате право да барате копии од вашите лични податоци. Можеби ќе ви наплатиме мала надокнада за оваа услуга. Право на исправка – Имате право да барате да ги исправиме сите информации за кои сметате дека се неточни. Исто така, имате право да побарате да ги пополниме информациите за кои сметате дека се нецелосни. Право на бришење – Имате право да барате да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови. Право на ограничување на обработката – Имате право да барате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови. Право на приговор за обработка – Имате право да се спротивставите на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови. Право на преносливост на податоци – Имате право да барате да ги пренесеме податоците што сме ги собрале на друга организација, или директно до вас, под одредени услови. Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте не.

Информации за децата

Друг дел од нашиот приоритет е додавање заштита за децата додека користат интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да ја набљудуваат, да учествуваат и/или да ја следат и водат нивната онлајн активност. uttertechnology.com свесно не собира никакви лични податоци за идентификација од деца на возраст под 13 години. навремено отстранете ги таквите информации од нашата евиденција.