Новата верзија на Windows ќе биде претставена на 24 јуни од Microsoft

Сподели на:

Извршниот директор на Мајкрософт, Сатја Надела, го задеваше големото ажурирање на Windows на неодамнешната конференција Build, но ние ги научивме само широките потези на ажурирањето. Конечно можеме да кажеме кога Microsoft ќе ја претстави следната генерација на Windows на 24-ти јуни.

Според извршниот директор на Мајкрософт, Сатја Надела, следната верзија на оперативниот систем Виндоус ќе „создаде повеќе можности за сите во заедницата на програмери на Виндоус денес и ќе ја отвори вратата за секој што сака да изгради иновативни, нови, отворени платформи за дистрибуција и монетизација на нивните апликации.” Ова најверојатно се однесува на шпекулираното обновување на Windows Store, кое ќе им овозможи на повеќе развивачи на апликации да ја користат продавницата како механизам за дистрибуција. Според изворите, Продавницата ќе биде попријатна за програмерите со тоа што ќе дозволи повеќе формати на датотеки и системи за плаќање од трети страни.

на новиот Windows ќе биде претставен во 11 часот на 24-ти јуни во Источната временска зона. Се вели дека новиот софтвер се вика „Долина на сонцето“. Според последните извештаи, тој ќе има позаоблен агол, како и дизајн со помодерен изглед. Редизајнот на Мајкрософт, кој почна да се појавува во Windows 10 од самиот почеток, веќе покажа мал дел од ова во обновените системски икони.

Не содржи корисни информации бидејќи не е ништо повеќе од икона на Windows на сина позадина. Меѓутоа, бидејќи на новото лого му недостасува истата посебна форма, во иднина може да го видиме на копчето за стартување.

Мајкрософт јавно пропадна затоа што се обиде понатаму да ги поттикне стратегиите на својот оперативен систем. На пример, Windows 10X првично беше наменет да биде верзија на Windows со двоен екран, но Microsoft оттогаш утврди дека компјутерите со еден екран се примарен целен пазар на оперативниот систем. Мајкрософт објави претходно овој месец дека Windows 10X повеќе не е достапен и дека голем број негови функции ќе бидат вклучени во претстојното ажурирање на Windows 10. Мајкрософт претходно се обиде да го направи Виндоус 10 за телефони реалност, но тој експеримент заврши во 2014 година. Се шпекулира дека Мајкрософт произведува телефони со Android во овој момент. Сепак, не се зборува многу за Duo од неговото објавување минатата година.

Кога Windows 10 беше објавен во 2015 година, тој беше достапен како бесплатна надградба првата година за многу клиенти, но за други, беше достапен како платена надградба за значително подолг временски период.

Поранешниот извршен директор Стив Балмер му ја предаде контролата на компанијата на сегашниот извршен директор Сатја Надела, сигнализирајќи значителна промена во раководството. Виндоус 10 дури се нарекува „последна“ верзија на Виндоус. Иако Мајкрософт може да го третира следното ажурирање како посебна верзија, не знаеме дали ќе го направи тоа. Може да биде Windows 11, или Windows целосно ќе го отфрли бројот. Без оглед на тоа какви се неговите планови, Мајкрософт направи добра работа да ги држи работите под тајност.

Оставете коментар