Како да го менувам мојот датум на раѓање во Зум?

Сподели на:

Ако сакате да го измените мојот датум на раѓање во Зум, тогаш прочитајте ја оваа статија. зум прерасна во една од најчестите софтверски апликации за видео конференции. Ви овозможува да комуницирате од далечина со соработниците кога состаноци лице в лице не се остварливи, а се покажа како исклучително ефикасен за социјални настани, училишта, колеџи и семејни настани.

Зумирањето е критична алатка за мали, средни и големи тимови кои сакаат да останат поврзани и да продолжат со редовните работни текови со минимални пречки - како и цврсто омилено средство кај поединците, особено за време на празниците како Денот на благодарноста во Соединетите држави и Божиќ ширум светот.

Како да го менувам мојот датум на раѓање во Зум?
Зум бара датум на раѓање кога ќе се регистрирате

Зошто Зум бара Датум на раѓање при пријавувањето?

Ако не ја користите платформата за образовни цели, имајте на ум дека платформата има ограничување на возраст од 16 години од безбедносни причини.
Со други зборови, ако сте помлади од 16 години и веќе сте го внеле датумот на раѓање потврдувајќи ја вашата возраст, Zoom ќе ја потсети информацијата и ќе ве спречи да се регистрирате.

Како да го менувам мојот датум на раѓање во Зум?

За да го заобиколите горенаведеното ограничување на пријавувањето, сте внеле погрешен датум на раѓање за време на регистрацијата. И сега сакате да го промените во вашиот оригинален датум на раѓање. Не грижете се, бидејќи според Зум, тие бараат датум на раѓање заради верификација и не го чуваат никаде во системот. Значи, добро е да го игнорирате.

Што ако Zoom побара „Не сте подобни да се регистрирате за Zoom во моментов“

Како да го менувам мојот датум на раѓање во Зум?
Грешка кога ја внесувате возраста што значи дека сте помалку од 16 години

Но, ако случајно сте ставиле погрешни податоци за датумот на раѓање за време на Пријавувањето. И сега Zoom не ви дозволува да се регистрирате. И добивате грешка „Не сте подобни да се регистрирате за Zoom во моментов“. Можете да ги испробате следниве методи за да се регистрирате.

  • Обидете се да се регистрирате од друг уред или прелистувач.
  • Може да се обидете да се регистрирате користејќи го режимот инкогнито.
  • Можете да ги исчистите кешот и колачињата и да се обидете повторно да се регистрирате.
  • Добивање грешка поради некоја вистинска причина. Оневозможете ги сите екстензии што ги користите. Одредени екстензии на прелистувачи, особено блокатори на реклами, може да предизвикаат дефект на скриптите на веб-страниците на Zoom, што ќе ве спречи да го завршите процесот на регистрација.
  • Можете да се јавите поддршка за зумирање  ако грешката не е поради ограничување од 16 години.

Прочитај повеќе|Како да го користите Zoom Escaper

Оставете коментар