Дали има некој добар натпревар за компатибилност на Бик?

Сподели на:

Дали има некој добар натпревар за компатибилност на Бик? Бикот е познат по тоа што е тврдоглав, фиксиран знак на зодијакот кој претпочита рутина, безбедност и да се движи по својот пат во светот (секогаш).

Бикот е земјен знак со стабилен хороскопски атрибут со кој владее Венера. Поинаку кажано, кога нивниот сопружник има желби, мислења и разлики од нивните, тие не се подложни на промени или често се приемчиви.

Карактеристики на личноста на Бик

  • Напорно работи
  • доверливо
  • Страстни
  • Романтични
  • во согласност
  • Френк
  • Посесивен
  • наметливо
  • Еднонасочно

Хороскопските знаци кои се пријателски настроени кон Бикот имаат тенденција да бидат поопуштени и послушни. Кога станува збор за донесување важни одлуки во врската, тие може да му дозволат на Бикот да преземе водство без да зборуваат за себе.

Кои се најдобрите пријатели на Бикот?

1. Риби и Бик

Бикот е разумен и приземен знак, а Рибите се и двете. Само кога имаат контрола можат да бидат сочувствителни, лојални, доверливи и несебични. Како резултат на тоа, компатибилните знаци со Бикот мора да бидат подготвени да го прилагодат својот живот за да одговараат на визијата и желбите на Бикот за да ги обезбедат овие добри особини.

Дополнителен проблем е фактот што емотивната крајност на Рибите може да доведе до конфронтација кога тие се обидуваат да се одбранат или да застанат за себе пред тврдоглавиот Бик кој претпочита да не слуша или да се обиде да го измени својот менталитет.

Додека Бикот претпочита партнер на кој може да се потпреме дека е сигурен и не е премногу сентиментален, па Бикот можеби ќе може да ги најде сите овие квалитети и повеќе кај партнерот Риби, ако вториот е подготвен да му дозволи на Бикот да ја преземе водечката улога.

„Бикот може да ги инспирира Рибите да замислат нови можности и да развијат нови социјални врски, додека Рибите можат да го чуваат и да му помагаат на Бикот во справувањето со другите, укажувајќи на нивната хармонична компатибилност.

2. Рак и Бик

Ракот е воден знак и обајцата им даваат подеднакво значење на меѓучовечките интеракции во однос на интензитетот и напорот. И Ракот и Бикот се амбиверти кои навиваат за успехот на другиот.

Единствениот проблем е што Биковите се озлогласено посесивни и љубоморни, а можеби се крајно контролирани и осудувачки кон партнерите. Кога станува збор за компатибилноста, „Посесивната склоност на Бикот може да биде грижа за Ракот; инаку, и двајцата имаат одлична хемија“, забележува таа.

3. Девица и Бик.

Според авторот, и Бикот и Девицата се земјени знаци и обајцата придаваат големо значење на стабилноста, безбедноста и интуицијата, како и силно чувство за самопочит.

Поради ова, вели таа, „овој однос е полесно да се разберат, да ја ценат меѓусебната возбуда, па дури и да ја почитуваат способноста на едни со други да преземат одговорност и да произведуваат“.

Единствениот проблем е што Бикот нема да може да ја убеди Девицата да го промени своето мислење, бидејќи и двајцата се тврдоглави мислители кои не се подготвени да направат компромис или да ги прифатат своите грешки. Не толку податлив како Рибите. Девицата е премногу интелектуална и не се витка.

Иако го ценат помагањето на другите, но сепак се премногу паметни за измами, „Девиците“ ќе се погрижат нивната врска да продолжи „засекогаш“ ако ја истакнат нивната поврзаност пред се друго. И не е невообичаено тоа да го направат!

Со кого Бикот има најмалку симбиотска врска?

1. Водолија и Бик.

Кога работите не одат според планот, Бикот има тенденција да се иритира и да се расправа, додека Водолијата претпочита да оди со тек и е поотворена, позабавна, независна и спонтана. Водолијата е воздушен знак, додека Бикот е повеќе втемелен и вкоренет во земјата.

Во најголем дел, Бикот е интровертен циник кој претпочита да се држи само за себе, додека Водолијата е поотворена екстроверт која го цени пријателството пред се друго.

Има разлика помеѓу Бикот и Водолијата: Бикот сака да остане дома, додека водолијата сака да излегува и да запознава нови луѓе. Водолијата и Бикот тешко ќе најдат слична основа во нивниот животен стил, хоби, вредности и разговори.

Не е невообичаено нивните верувања да се судрат, што доведува до неплодни расправии и конфронтации. Двете страни мора да бидат подготвени да се променат за да функционира овој однос, но за жал, ниту една од страните не е подготвена да се промени и одлучи да остане одвоена“.

2. Бикот и Овенот се комплементарни знаци.

Ако сте родени во огнениот знак Овен, ќе имате многу шанси да ја покажете својата храброст и храброст. Кога станува збор за нејзиниот сопствен знак, „Бикот е сè за удобност и мир на умот“, ми вели таа. Како резултат на тоа, Бикот можеби нема да може да се справи со преземањето ризик и страсниот нагон на сопружниците Овен, што ги прави најмалку компатибилен знак.

И на двајцата им е тешко да се отпуштат, што доведува до повеќе несогласувања, вели таа. Нејзината оценка за нивната врска е дека „Бикот е толку непопустлив и нефлексибилен, а со тоа и отпорен на промена на ставовите“, вели таа.

3. Стрелецот и Бикот се комплементарни знаци.

Стрелецот е огнен знак, затоа имаат различни ставови за широк спектар на теми, но бракот е еден од поспорните. И, се разбира, несогласувањата околу големите животни одлуки како бракот, децата, финансиите и други прашања ќе забранат партнерството да биде плодно и исполнето за двајцата партнери.

„Бикот копнее за стабилност и сигурност во љубовта, додека Стрелецот сака да живее слободно и да се бори против нормите“, објаснува таа. „Стрелецот ужива во возбудата на истражувањето, но Бикот е задоволен да се мрзе и да ужива во едноставните задоволства на животот“. Ова партнерство е осудено да пропадне поради нивните различни гледишта за начинот на живот.

Бидејќи Стрелецот го гледа Бикот како досаден и посесивен, додека Бикот го гледа Стрелецот како неразбирлив, тие двајца веројатно ќе имаат потешкотии да ги решат своите прашања преку нормални и јасни средства за комуникација.