Дали Risk of Rain 2 е вкрстена платформа на компјутер и Xbox One?

Дали ризикот од дожд 2 е вкрстена платформа во 2022 година?

Дали сакате да знаете дали е Ризик од дожд 2 Крос-платформа во 2022 година? Тогаш оваа статија ќе обезбеди целосни информации. Тоа е легитимно прашање без разлика дали веќе сте ја играле играта или не планирате да го правите тоа во иднина.

И покрај фактот дека игрите слични на непријатели не се за секого, тие имаат голем број следбеници. Поради тешкотијата на овие игри, тие често не ги привлекуваат почетниците или нетрпеливите гејмери. Ризикот од дожд 2 несомнено е познат ако уживате во игри како непријателски.

Играњето меѓу платформи, за оние од вас кои не знаат, е метод за играње или проследување дигитални игри што им овозможува на играчите со различни уреди да учествуваат во истата игра истовремено. Вие и пријателот сè уште можете да играте игра со повеќе платформи на Xbox One, дури и ако двајцата користите компјутери, на пример.

Исто така прочитајте:

Список со идентификатори на натписи на Roblox (април 2022 година): Идентификации на слики на Roblox

Краток преглед на ризикот од дожд 2

Постои продолжение на серијата Risk of Rain за кое можеби сте слушнале: Risk of Rain 2. Развојот и објавувањето на играта беа обработени од Hopoo Games и Gearbox Publishing, соодветно.

Како и првата игра, еден до четири играчи мора да патуваат низ фази додека убиваат чудовишта. Единствените преживеани достапни на почетокот се командосите и ловците. Двајца од преживеаните се ексклузивни за експанзијата Survivors of the Void. Во зависност од тоа кој преживеан ќе го избере играчот, играта ќе биде различна. Risk of Rain 2 содржи многу исти ликови, суштества и работи како оригиналната игра, но додава нови преживеани и се движи од 2D во 3D.

Целта на секое ниво е да се убијат вонземјани и да се најде телепортер. Откако ќе се најдат, играчите мора да се бранат од поголем бран вонземјани, вклучувајќи ги и шефовите, додека телепортерот не биде целосно наполнет. Секој убиен вонземјанин му дава на играчот искуство и пари. Нивото на играчот се зголемува додека собираат искуство, зголемувајќи ја нивната штета и максимално здравје. Валутата може да се користи за активирање одбранбени и беспилотни летала кои напаѓаат противници или го лекуваат играчот. Валутата не се пренесува низ нивоата бидејќи се претвора во искуство пред телепортирање. Многу од работите што се наоѓаат во градите имаат синергетски ефекти со други предмети и можат да ги спојат нивните придобивки ако се добијат бројни копии од истиот предмет.

Со секое возење, сложеноста на играта се зголемува, врз основа на времетраењето на тековното возење и скалата на почетната тежина избрана од играчот. Нивото на вонземјаните се зголемува на секои неколку минути, зголемувајќи го нивното максимално здравје и штета. Завршувањето на конкретни достигнувања во играта отклучува нови преживеани, опрема и модификатори на играта што може да се играат. Откако ќе се отклучат, нови преживеани и модификатори се достапни за избор на почетокот на играта, а новите производи почнуваат да пристигнуваат по случаен избор од градите во играта.

За прв пат досега, ќе можете да играте во 3D, давајќи и на играта сосема нова перспектива.

Risk of Rain 2 во моментов се репродуцира на Xbox One, PS4, компјутер, Nintendo Switch и Google Stadia, покрај другите платформи. Може да го играте и на Xbox Series X/S и PS5 благодарение на можностите за меѓугенерации, но некои функционалности ќе бидат жртвувани. Можеби сте се запрашале дали е меѓу-платформа бидејќи е достапен на толку многу платформи. За тоа нема сомнеж.

Дали ризикот од дожд 2 е вкрстена платформа во 2022 година?

Во 2022 година, Risk of Rain 2 нема да биде достапен на повеќе платформи. Како резултат на тоа, гејмерите од различни платформи нема да можат да се натпреваруваат едни против други. Поради фактот што оваа функционалност не постои, а програмерите допрва треба да гарантираат дека ќе биде додадена во иднина, еве зошто

Risk of Rain 2 сè уште не поддржува игра меѓу платформи со други играчи кои користат решенија од трети страни, но ова може да се додаде во иднина. Ова значи дека само пријателите кои имаат ист уред како вас можат да играат Risk of Rain 2.

Поддршката на повеќе платформи за Risk of Rain 2 се покажа невозможна поради различни причини, вклучувајќи:

  • Компатибилноста со повеќе платформи резултираше со намалување на квалитетот на видео игрите. Квалитетот и стапката на слики на прикажаните слики на различни системи сè уште не се стандардизирани. Бидејќи програмерите не можат да обезбедат исто ниво на можност за играње на платформите, ова е проблем.
  • Бидејќи различни уреди користат различни оперативни системи, од суштинско значење е Risk of Rain 2 да работи добро на сите платформи. Ова ќе бара неподелен фокус на креаторите, спречувајќи ги да работат на други аспекти од играта.
  • Онлајн игра како Risk of Rain 2 има потенцијал да го уништи целото искуство на играчите доколку ја изгубат врската со своите пријатели додека играат. Како резултат на тоа, пред играта да може да се направи меѓу-платформа, таа мора да има сигурна поврзаност на сите платформи.

Дали Risk of Rain 2 е вкрстена-платформа на PlayStation 4 и PlayStation 5?

Уште еднаш, одговорот на тоа прашање е „НЕ“. Гејмерите на компјутери и PlayStation 4/PS5 нема да можат да играат The Risk of Rain 2 меѓу-платформа.

Risk of Rain 2 може да се игра со пријателите. За да играте заедно, вие и вашите пријатели мора да користите иста платформа за игри. Програмерите на Risk of Rain 2 исто така не посочија дека играта ќе биде меѓу-платформа во иднина.

Дали Risk of Rain 2 е вкрстена-платформа на Xbox One или на Nintendo Switch?

Бидејќи Risk of Rain 2 не е меѓу-платформски, нема да биде достапен ниту на Xbox One ниту на Nintendo Switch. За да играте Risk of Rain 2 заедно, мора да ја имате истата платформа за игра како и вашите пријатели.

Дали Risk of Rain 2 е вкрстена-платформа на PlayStation 4/PS5 и Xbox OnePlayStation 5?

PlayStation 4/PS5 и Xbox One не се поддржани меѓу-платформи за Risk of Rain 2. Играњето со други луѓе кои се на други платформи сега е невозможно. Единствените луѓе со кои можете да играте се оние кои го поседуваат истиот гаџет за игри како и вие.

Бидејќи толку многу луѓе користат различни платформи за игри од нивните пријатели, ова може да биде недостаток за голем број играчи. Размислете да купите платформа за игри што може да игра Risk of Rain 2 со пријателите ако сакате да уживате во играта заедно.

Дали Risk of Rain 2 е вкрстена платформа на компјутер и Xbox One?

Ако се прашувате дали Risk of Rain 2 може да се репродуцира и на компјутер и на Xbox One, одговорот е не. Сепак, играта нема никаква функционалност на повеќе платформи, така што може да играте Risk of Rain 2 само со пријателите на истата платформа.

Ризикот од дожд 2 може да го играте само со пријател ако ги смените платформите за игри за да одговараат на нивната.

Најчесто поставувани прашања

Кои се игрите слични на Rogue?

Нечесните (или никаквци) е вид на видео игра со улоги што се карактеризира со лази во зандана низ случајно генерирани нивоа, игра базирана на вртење, мобилност базирана на мрежа и неповратна смрт на ликот на играчот. Мнозинството непријатели имаат висока фантастична приказна, благодарение на нивната инспирација од игрите за играње улоги на маса како Dungeons & Dragons.

Дали Risk of Rain 2 има потенцијал да стане меѓуплатформски?

Опција за вкрстени платформи за Risk of Rain 2 во иднина е крајно неверојатна. Основната екипа на играта е скромна и не беа направени никакви промени на претходникот на Risk of Rain 2. Како што е кажано, сè уште можете да играте Risk of Rain 2 во режим на мултиплеер ако имате гаџет што го поддржува.

Заклучок

Веќе не е невообичаено гејмерите да бараат играње меѓу платформи во нивните омилени игри. Сепак, игрите можеби не секогаш можат да ја имплементираат техниката. Се надеваме дека ви се допадна оваа статија за Ризик од дожд 2.

Можеме само да се надеваме дека креаторите на серијата Risk of Rain или ќе го направат идното издание на крос-платформа или ќе ги направат потребните прилагодувања на тековната верзија.