Откриена компилација со нови функции на iOS 15

Сподели на:

Apple ја објави најновата верзија на својот оперативен систем iOS, iOS 15, во јуни 2021 година, со датум на издавање есен.
iOS 15 обезбедува нови можности за FaceTime повици, алатки за намалување на одвлекување внимание, редизајнирано искуство со известувања, подобрена заштита на приватноста и целосни премислувања на Safari, Времето и Мапи.

Така, бидејќи бета верзијата iOS 15 е веќе излезена, така што корисниците ги истражуваат карактеристиките на iOS 15, така што овој напис ќе ја покрие компилацијата откриени нови функции на iOS 15. И јас ќе ја ажурирам оваа статија со откриени нови функции на iOS 15.

1. Просторирај го стерео во iOS 15

Reddit User u/lolxdwtflamo откри нова функција Во втората бета верзија на програмерот на ipadOS 15 (очигледно е и на првата бета), тој ја откри оваа нова функција за air pods pro наречена просторно стерео. Се чини дека го имитира сараунд ефектот на стерео содржината и работи на Netflix и Apple Music.

Просторирај го стерео во iOS 15

2. Заклучувањето за активирање сега е присутно веднаш по подигањето по обновувањето, ако сè уште е заклучено во iOS15

Кредити за слика: Џеремијаријс

Нова функција откриена од u/Jeremiareyes Ако уредот е сè уште заклучен во iOS15, заклучувањето за активирање ќе се појави веднаш по подигањето по реставрацијата. И пораката покажа дека сопственикот на iPhone може да ја види локацијата. Не сум сигурен дали ќе работи дури и по исклучувањето и сопственикот ќе може да го следи телефонот. Ако тоа се случи, ќе биде неверојатна карактеристика. Во најмала рака, тоа ќе ги обесхрабри луѓето да крадат телефони толку често, барем iPhone-и.

3. Дрвјата се претставени на мапите на Apple iOS 15

Дрвјата се претставени на мапите на Apple iOS 15
Кредити за слика: у/Пуфии

у/Пуфии откриле дека во Apple Maps можете да видите дрвја. Тоа ќе биде одлична карактеристика. Во моментов, тој е достапен за областа на заливот Сан Франциско, можеби тие ќе бидат достапни за сите места.

4. Темниот режим на Safari сега е сив наместо 100% црн во iOS 15

Друга карактеристика откриена во iOS 15 бета 2 е темниот режим на Safari сега е сив наместо 100% црн. Контрастот создаден од црна боја изгледа вештачки и ги повредува очите. Ајде да видиме дали на корисникот му се допаѓа оваа шема на бои. Мислам дека е подобро да се даде опција за избор на боја според нивните преференции.

5. Now Playing има позаоблен агол во iOS15

5. Now Playing има позаоблен агол во iOS15
Кредити за слика: u/kyemaloy14

u/kyemaloy14 објави дека сега има нов плеер за заклучување на екранот кој има заоблени агли за да одговара на новите известувања

6. Локацијата на iCloud Private Relay се менува во iOS 15

Локацијата на iCloud Private Relay се менува во iOS 15
Кредити на слика: u/epmuscle

Уште една одлична карактеристика откриена од u/epmuscle . Така, можете да користите општа IP адреса, така што веб-локациите обезбедуваат локална содржина во сафари, а исто така можете да изберете поширока IP адреса во вашата земја, ако не пропуштите содржина од домашната земја ако патувате, можете да го најдете ова во Поставки -> Apple ID (на врвот на Поставки ) -> iCloud -> Приватно реле -> Локација на IP адреса. Моментално, луѓето што оваа услуга имаат дефекти што Apple ќе ги поправи со лансирање.

7. Известување за отклучување на Apple Watch во iOS 15

Известување за отклучување на Apple Watch во iOS 15
Кредити на сликата: u/onlinecammer

u/onlinecammer Откриено е дека ќе добиете известување кога ќе се отклучи вашиот часовник со Apple, поврзан со iPhone.

8. Може да ги исклучите или чувате известувањата чувствителни на време во iOS 15

Може да ги исклучите или чувате известувањата чувствителни на време во iOS 15

iOS 15 поддржува исклучување или задржување на известувањата чувствителни на време во iOS 15. Како што е откриено од u/EdwardTheHuman. Така, можете да го исклучите или да го задржите известувањето за специфична апликација како пораки од whatsapp

9. Сега можете да заклучувате PDF-датотеки со лозинка во iOS 15

Сега можете да заклучувате PDF-датотеки со лозинка во iOS 15
Кредити за слика: u/Daboo1998.

Во iOS 15 можеби ќе можете да заклучувате pdf-датотеки со лозинка како што е пријавено од u/Daboo1998. Корисниците ја бараа оваа функција во iOS порано што ја користат за да се потпрат на апликации од трета страна за заклучување PDF-датотеки.

10. Приватното реле работи и со мобилните

u/mm0nam Корисникот на reddit објави дека има нова достапна функција со помош на која можете да ја скриете вашата интернет активност од вашиот мобилен провајдер. Но, за да го овозможите, треба да го исклучите Safari hide my IP со Поставки > Safari > Скриј IP > Исклучено. Само вие можете да го овозможите со одење до Поставки > (Корисник) > iCloud > Приватно реле > Вклучено. Во спротивно, Private Relay може постојано да бара од вас да се надградите на сметка на iCloud+ од 50 GB.

Оставете коментар