Како да го ажурирате вашиот Epic Games Launcher и да овозможите автоматско ажурирање на играта

Како да го ажурирате вашиот Epic Games Launcher и да овозможите автоматско ажурирање на играта

Во оваа статија ќе разговараме за тоа како да го ажурирате вашиот Epic Games Launcher и да овозможите автоматско ажурирање на играта. Со инсталирање на Epic Games Launcher, добиваме пристап до корисна алатка за управување со сите игри што сме ги преземале и оние што може да се преземат од таму; ова вклучува не само преземање на игрите, туку и опција за нивно лансирање, како и управување со нивните различни параметри и информирање за новостите, ажурирањата и сè друго поврзано со стотиците игри на Epic Games. Epic Games Launcher е достапен за преземање од ова линк.

 • Epic Game Launcher автоматски се ажурира и не постои начин рачно да се проверат или да се применат ажурирања.
 • Меѓутоа, со рестартирање на софтверот, можете индиректно да го принудите стартувачот да го прави сопственото автоматско ажурирање. На вашиот Mac или компјутер, можете да го ажурирате стартерот на Epic Games само со рестартирање кога е достапно ажурирање.
 • Освен рестартирање на апликацијата, не постои метод за рачно проверка за ажурирања на Epic Games Launcher.

За да овозможите автоматско ажурирање за игрите што ги играте со помош на Стартерот на Epic Games, како што е „Galactic Civilisation“, одете до поставките на апликацијата и овозможете ги.

Исто така прочитајте

Како да ја решите пораката за грешка „Epic Games Launcher моментално работи“.


Како да го ажурирате Epic Games Launcher

Повторно, Epic Games Launcher е дизајниран да се ажурира самостојно. Речиси секогаш, се претпочита едноставно да се чека сам да се ажурира Стартувачот.

Меѓутоа, ако сакате да го принудите Epic Games Launcher да бара ажурирања, следете ги овие чекори:

сликата 1
Како да го ажурирате вашиот Epic Games Launcher и да овозможите автоматско ажурирање на играта 1
 1. Стартувајте го Epic Games Launcher со влечење на неговата икона до лентата со задачи или Док на дното на екранот.
 2. Десен-клик на иконата и изберете „Quit“ ако користите Mac.
 3. На компјутер, кликнете на малата стрелка насочена нагоре во десниот агол на лентата со задачи.
 4. Потоа кликнете со десното копче на иконата Epic Games Launcher и изберете „Излез“.
 5. Повторно отворете го Стартерот штом ќе биде целосно затворен.

Кога ќе се стартува Epic Games Launcher, тој автоматски проверува за нови ажурирања. Ако некој стане достапен, ќе ве извести.

Како да го користите Epic Games Launcher за ажурирање игри

Дополнително, игрите инсталирани преку Стартер бараат периодични надградби. Тие исто така автоматски ќе се ажурираат, но прво мора да ги активирате автоматските ажурирања.

 • За почеток, стартувајте го Epic Games Launcher.
 • Во левиот прозорец за навигација, кликнете на „Поставки“.
сликата 5
Како да го ажурирате вашиот Epic Games Launcher и да овозможите автоматско ажурирање на играта 2
 • Скролувајте надолу до областа Управување со игри и проверете дали е штиклирано „Дозволи автоматско ажурирање“.
Дозволете му на Epic Games Launcher автоматски да ги ажурира игрите во секое време.
Како да го ажурирате вашиот Epic Games Launcher и да овозможите автоматско ажурирање на играта 3
 • Проширете го менито за секоја игра чии автоматски ажурирања сакате да ги овозможите.
 • Осигурете се дека опцијата „Автоматско ажурирање“ е означена за тие игри.