каде да најдете бобинки за сјај во Minecraft

Како да скротиш лисица во Minecraft (2022)

Можете да скротите многу различни ѕверови и толпи во оваа игра. Некои се послатки од другите, а некои се некако слатки иако се злобни. Кога играта првпат започна, беше многу полесно отколку сега, бидејќи немаше толку многу избори. Лисицата е понов лик и потешко се контролира од волкот, кој е во игра со години.

Овој водич за припитомување на Minecraft ќе објасни како да внесете дива лисица во вашиот дом и да ја направите домашно милениче. Како волците, треба да ги храните со вистинските работи и добро да се грижите за нив. Прочитајте за да дознаете што треба да направите.

Како да скротиш лисица во Minecraft (2022)

Процесот не е премногу тежок, но потребно е време за да се подготвите. Потребни ви се најмалку една или две одводи и вистинската храна. Оводите се користат за преместување на младенчињата лисици од место до место. Треба да јадете слатки бобинки или сјајни бобинки.

Прво, треба да пронајдете група лисици. Како и сите други животни во играта, тие можат да се најдат само во одредени биоми. Тие можат малку да се движат наоколу, но најверојатно ќе бидат во одредени типови на зони. Подолу е целосен список на сите биоми каде што може да се најдат лисици.

  • Шумичка
  • Стариот раст на борова тајга
  • Тајга од стар раст на смрека
  • Снежна тајга
  • Таига

Наредбите подолу може да ви помогнат ако не ви пречи да мамете.

Ако му кажете на /locatebiome каков вид биом сакате да најдете, тој ќе ви каже како да стигнете таму. На пример, за да го пронајдете најблискиот биом на Тајга, напишете /locatebiome minecraft:taiga.

Откако ќе ја пронајдете, искористете ја нејзината омилена храна за да ја намамите назад во вашата база. Тоа значи дека ви треба стабилно снабдување со слатки бобинки или сјајни бобинки. Ако ја имате оваа ставка во вашата активна рака, тие можеби ќе ве следат. Сепак, не можете целосно да ја скротите лисицата во Minecraft само ако ја нахраните. Ова бара малку повеќе работа.

Потоа треба да го нахраните со вистинската храна. Треба да ја нахраните лисицата или со слатки бобинки или да светат бобинки за да ја скротите. Сјајните бобинки може да се најдат на одредени дрвја. За да дознаете повеќе, проверете го нашиот водич за Glow Berries.

Добијте колку што можете повеќе, бидејќи ќе ви требаат подоцна кога ќе имате повеќе од една лисица. Тоа е затоа што, како и другите животни во играта, можете да натерате лисиците да имаат бебиња со тоа што ќе им дадете доволно храна. Нахранете ја секоја лисица откако ќе имате пар, и срцата ќе се појават над нивните глави. Од таму ќе се роди младенче лисица.

Закачете го олово на младенчето на лисицата и вратете го во вашата база. Вметнете го и продолжете да го храните. Кога бебето ќе порасне, целосно ќе ви верува. Штом тоа се случи, ќе се бори и со вас доколку ве нападнат одредени толпи. Но, бидете внимателни, бидејќи не е многу тешко и нема да може да нанесе голема штета.