Како да ги зачувате насоките на „Карти на Google“ на вашиот телефон за да можете да ги користите офлајн додека возите

Сподели на:

Користете „Карти на Google“ без интернет конекција со преземање на насоките. Кога сте во средината на никаде и немате пристап до интернет, „Карти на Google“ е спас. Ова може да се избегне со преземање мапи. Треба само да знаете каде да го барате. Како да го направите тоа е објаснето подолу.

 • Преземањето на Google Maps на вашиот iPhone, iPad или Android уред е едноставно.
 • Офлајн картите може да се зачуваат и на SD-картичка на уредите со Android.
 • Меѓутоа, ако мапата не се ажурира 15 дена, таа ќе биде избришана.

Пред да преземете од Google Maps, еве неколку работи што треба да ги земете предвид.

„Карти на Google“ бара неколку работи пред да може да го преземете, без разлика дали користите iPhone или уред со Android.

 • За почеток, проверете дали не прелистувате во инкогнито режим на вашиот прелистувач.
 • Второ, за да функционира ова, ќе ви треба интернет конекција. Откако ќе се решат овие прашања, подготвени сте да заминете.

Како да зачувате Google Maps?

Вашиот iPhone, iPad или уред со Android може да презема Google Maps за офлајн употреба.

Како да зачувате Google Maps на iPhone или iPad

 • Прво, отворете ја апликацијата „Карти на Google“.
 • Побарајте ја локацијата што ја барате.
 • За да отидете до името или адресата на локацијата, едноставно допрете на неа.
 • Одете до допрете три точки во горниот десен агол
 • Менито ќе се појави изберете да преземете офлајн карта.
 • Ќе ве однесе до мапа, кликнете на копчето Преземи.

Преземените карти од интернет важат само ограничено време откако првпат ќе се преземат. Според Google, преземената датотека автоматски ќе се отстрани 15 дена откако ќе ја преземете. Ажурирајте ги насоките на „Карти на Google“ во тој временски период.

Како да зачувате Google Maps на платформата Android

 • Прво, отворете ја апликацијата „Карти на Google“.
 • Побарајте ја локацијата што ја барате.
 • Допрете го името или адресата на локацијата на дното на екранот.
 • Одете до допрете три точки во горниот десен агол
 • Менито ќе се појави изберете да преземете офлајн карта.
 • Ќе ве однесе до мапа, кликнете на копчето Преземи.

Како да ги ажурирате офлајн мапите на Google

За да ги ажурирате офлајн картите на Google, следете ги чекорите подолу и на iPhone и на Android.

 • Одете во апликацијата „Карти на Google“.
 • Допрете ја вашата слика на профилот во лентата за пребарување. Ќе отвори мени.
 • Изберете Офлајн карти ќе ги донесе сите офлајн карти што ги имате на располагање.
 • Сега изберете ја картата што сакате да ја ажурирате, допрете 3 точки пред мапата.
 • Ќе обезбедите опции што можете да ги избришете, да ги преименувате областите (користејќи ја функцијата за уредување) или да ги ажурирате со допирање.