Како да играте Super Mario 64 на прелистувачот

Како да играте Super Mario 64 на прелистувач во iPad, iPhone и на Mac

Ако имате веб-прелистувач и практично кој било уред, дури и вашите производи на Apple, сега можете да ја играте класичната игра Super Mario 64 која првпат беше откриена од Nintendo живот. Проектот GitHub наречен „Super Mario 64 decomp project“ е местото каде што можете да играте супер Марио.

Ќе треба да спарите контролер за игри со вашиот iPad или iPhone за да ја играте играта. Како што можеби знаете, можете да ги користите вашите уреди на Apple за играње игри со поврзување на Playstation, Xbox или MFi контролер на нив.

Со користење на Safari на iPad, iPhone и Mac, играта работи прилично непречено. Иако првично беше пријавено во Април, страницата е отворена веќе неколку месеци. Неизвесно е колку долго Nintendo ќе дозволи оваа страница да остане отворена. Ако сакате да ја играте оваа Марио авантура на вашиот уред Apple, можете да го направите тоа со посета на оваа страница.

Како да играте Super Mario 64 на прелистувач во iPad, iPhone и на Mac
Како да играте Super Mario 64 на прелистувач во iPad, iPhone и на Mac 1

Вашиот напредок во играта може да се зачува и на интернет. Исчистете го кешот на прелистувачот и вашите игри ќе бидат избришани. За секој што користи компјутер или Mac, важно е да има на ум дека додека играте со тастатура, оригиналните контроли на Nintendo 64 се пресликани на различни копчиња.

Ве молиме имајте предвид клучните контроли се како што следува:

  • А е Х, Б е Ц
  • Копчиња со стрелки за движење нагоре и надолу.
  • Внесете клуч за да изберете.

Пред да започне играта, страницата ќе ве води низ контролите на играта.

Како да играте Super Mario 64 на прелистувач во iPad, iPhone и на Mac
Како да играте Super Mario 64 на прелистувач во iPad, iPhone и на Mac 2

Во кој било компјутер или уред за играње (Xbox, компјутер, итн.), можете да ја играте оваа верзија на Super Mario 64. Искористете го максимумот од страницата додека можете, бидејќи Nintendo може да се обиде да ја отстрани во иднина.

Ве молиме известете ни дали ви се допаѓа да играте Марио во прелистувачот.

Прочитај повеќе| Програмерите на Roblox изјавуваат дека нивниот производ нема никаква врска со игри.

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена