Ios Safari Adrees бар 1

Како да ја преместите лентата за пребарување адреси на iOS 15 Safari назад кон врвот

Apple воведе нов дизајн елемент на Safari за време на фазата на развој на iOS 15, кој ги преместува URL-то и интерфејсот на јазичињата на дното на екранот, потег што веднаш предизвика бес кај сопствениците на iPhone.

Apple на крајот воведе прекинувач што ја поместува лентата за адреси на горниот дел од екранот на iPhone наместо на дното, дозволувајќи им на корисниците да се вратат на искуство слично на iOS 14 ако сакаат.

Исто така прочитајте

Откријте дали Rosetta е инсталирана на вашиот Apple Silicon Mac

Како да го ажурирате фирмверот на вашиот MagSafe батериски пакет за побрзо полнење

Како да го преземете прирачникот за поправка на iPhone 13 Pro Max на Apple

Како да ја преместите лентата за пребарување адреси на iOS 15 Safari назад кон врвот

Ако имате проблем да се прилагодите на лентата за адреси што е на дното на екранот и сакате да биде на врвот, како што беше во iOS 14, следете ги овие чекори.

Преместете ја лентата за пребарување адреси на iOS 15 Safari
Како да ја преместите лентата за пребарување адреси на iOS 15 Safari Назад на врвот 1
  1. На вашиот iPhone, отворете го Safari.
  2. Допрете ја иконата „aA“ во левата страна на лентата за адреси.
  3. Во менито што се појавува, изберете Прикажи ја лентата за адреси.

Дополнително, можете да ја измените оваа промена на дизајнот во делот „Табови“ на Safari во Поставки -> Safari. Изберете Single за да ја преместите лентата за URL на врвот на интерфејсот на Safari.