како да го завршите предизвикот за гломазен мед во bitlife

Како да го завршите предизвикот BitLife Hunky Honeypot

BitLife ви дава нов предизвик секоја недела, со конкретни чекори што треба да ги преземете. Мобилните гејмери ​​кои ќе го завршат предизвикот ќе добијат посебна награда за нивната напорна работа.

Предизвикот Fatal Fashionista минатата недела беше прилично интересен. Тој беше многу забавен. Ова е малку понормално, но сепак е прилично чудно за животен симулатор.

Има многу работи што треба да ги направите за да го завршите ова. Предизвикот оваа недела ќе биде потежок од минатонеделниот бидејќи се вративте да живеете криминален живот.

Како да го завршите предизвикот BitLife Hunky Honeypot

Еве ги чекорите што треба да ги преземете за да го завршите предизвикот BitLife:

  • Првото нешто што треба да направите е да направите машки аватар. Потоа дајте им на сите 100% изглед. Најчесто, тоа значи создавање на лик повеќе од еднаш додека не ја добиете целата негова статистика. Ако го направите ова сега, ќе го забрзате процесот, но ако сакате, можете и рачно да ги исчистите изгледот. Одете во теретана секоја година и ставете се на диета во табот Ум и тело.
  • Тешкиот дел е приклучувањето кон мафијата. Треба да се прославите како криминалец, за што ќе биде потребно време. Најдете време да крадете автомобили и да ограбувате банки, така што луѓето ќе знаат кој сте. Обидете се да се придружите кога мислите дека сте завршиле доволно работа без да ве фатат. Отворете го табот Специјални кариери и одете во Организиран криминал. Потоа, обидете се да се придружите на семејството на кое сакате да му се придружите. Можете да се придружите ако имате среќа и сте добри во заработката без да ве фатат.
  • Откако ќе влезете, треба да ја изградите вашата репутација. Поминете неколку години користејќи го менито Crime за да заработите пари за семејството. Ова ќе ви помогне да избегнете да бидете фатени кога ќе почнете да собирате докази. Еден одличен начин да го направите ова е да крадете автомобили и да ги продавате. Само кликнете на семејството во менито Специјални кариери и изберете да заработите пари за семејството со извршување мали злосторства. Уште еднаш, одличен начин да го направите ова е да крадете автомобили.
  • Опасно е да се приближите до врвот на организацијата. Не им се допаѓа кога се обидувате да се дружите со повисоките луѓе. Бидете сигурни дека сте биле околу семејството некое време и сте стекнале добро име пред да се обидете да се дружите со некого. Ако се движите премногу брзо, може да бидете погодени затоа што се впуштате во туѓиот бизнис.
  • Откако ќе се дружите со луѓе од пониските нивоа на компанијата, можете да се искачите и да се дружите со шефот. Еве, треба да бидете многу повнимателни и да не се обидувате да ја туркате вашата среќа. Откако ќе се дружите, можете да се обидете да ги заведете со одење на картичката Врски. После тоа, можете да почнете да работите за да станете информатор. Одете во картичката Професија и кликнете на вашата работа на мафијаш. Има опција да се сврти кодош.
  • Треба да работиш четири години, а за тоа време не можеш да те фатат како правиш криминал. Ако го направите тоа, ќе го изгубите патот за излез од толпата. За тоа време, исто така, треба да дознаете повеќе за другите луѓе во вашата група. Отворете го табот Врски и побарајте други членови на мафијата за да најдете докази против нив. Најдете нечистотија кај овие луѓе за да ја пополните лентата за напредок на Доверливите информации на вашиот профил. Ова е лентата над вашата лична озлогласеност. За да изградите случај против семејството и да си го спасите животот, треба да ја наполните таа лента. Имајте на ум дека можеби ќе треба да удрите член на мафијата ако дознаат дека сте кодош.
  • Можете да го прескокнете овој чекор ако веќе имате лик во мафијата. Значи, нема штета во проверката. Мора да се придружите на ново семејство. Мора да ги правите по правилен редослед, па прво треба да разговарате со главата на семејството, а потоа да го предадете. Кога ќе завршите со тој чекор, треба да можете да продолжите понатаму.

И тоа е крајот на BitLife Hunky Honeypot Challenge.