Икона за мапи на јаболко iOS 15 бета 2

Како да најдете транзитни станици блиску до вас во Apple Maps во iOS 15

Во iOS 15, апликацијата Maps на Apple добива различни нови функции и подобрувања, вклучувајќи ја и можноста за добивање информации во реално време за алтернативите за јавен превоз во близина.

За важни автобуски линии и железнички линии, овие информации може да се најдат на ажурираните мапи на градовите. Патниците може да ги видат сите поаѓања во нивна близина, како и сите доцнења, па дури и може да зачуваат често користени постојки за полесно да ги најдат на „Карти“. Еве како функционира.

Исто така прочитајте

Како да го користите делот Упатство за мапи на Apple во iOS 15 за да најдете забавни работи што треба да ги правите
Како да овозможите аудио со широк спектар на повик FaceTime во iOS 15
Како да ги ресетирате фабричките поставки HomePod Mini
Како да ја преместите лентата за пребарување адреси на iOS 15 Safari назад кон врвот

Како да најдете транзитни станици блиску до вас во Apple Maps во iOS 15

Apple Maps во iOS 15 вклучува нова функција што го олеснува наоѓањето на транзитни станици во ваша близина од кога било. Еве како да го користите:

  • Отворете ја Apple Maps на вашиот iPhone или iPad и побарајте ја локацијата до која сакате насоки.
  • Допрете на копчето Насоки во долниот десен агол на екранот.
  • Изберете Transit од списокот со опции на горниот дел од екранот.
  • Ако има повеќе достапни транзитни рути, допрете на една за да видите повеќе информации за неа, вклучително и кои постојки се вклучени долж рутата.
  • За да дознаете која транзитна станица е најблиску до вашата моментална локација, допрете го копчето за информации (буквата „i“ во круг) до која било станица наведена во „Претстојни застанувања“. Ова ќе прикаже мапа што ги прикажува сите блиски транзитни станици, како и нивното растојание од вашата моментална локација