мини преглед на homepod

Како да ги ресетирате фабричките поставки HomePod Mini

Ако имате проблеми со вашиот HomePod mini, враќањето на фабричките поставки е добар прв чекор. Можете да го ресетирате вашиот HomePod mini на три лесни начини: користејќи ја апликацијата Home на iPhone или iPad, користејќи компјутер со глувче и тастатура или со исклучување и повторно вклучување. Ако првата техника не успее, преминете на второ, а ако ни тоа не функционира, тогаш обидете се со третиот метод.

Ако сакате да ресетирате еден од вашите мали звучници HomePod, погрижете се да не ги групирате заедно.

Исто така прочитајте

Како да ја замаглите вашата позадина на повик FaceTime во iOS 15

Како да ја преместите лентата за пребарување адреси на iOS 15 Safari назад кон врвот

Откријте дали Rosetta е инсталирана на вашиот Apple Silicon Mac

Како да ги ресетирате фабричките поставки HomePod Mini

 • За да го отстраните HomePod од вашиот iPhone или iPad, најавете се со Apple ID што го користевте за да го поставите.
 • Потоа, отворете ја апликацијата Home и допрете на картичката HomePod. П
 • Притиснете и задржете го копчето за да го активирате, а потоа допрете Отстрани дополнителна опрема.
 • Допрете за повторно отстранување.

Ресетирај мини HomePod без уреди со iOS

За да го ресетирате фабрички вашиот HomePod mini, следете ги овие чекори:

 • Исклучете го вашиот HomePod mini од кој било извор на енергија.
 • Притиснете и задржете го горниот дел од вашиот HomePod mini.
 • Додека го држите горниот дел, истовремено притиснете и задржете го копчето за намалување на јачината на звукот на задната страна на вашиот HomePod mini.
 • Продолжете да ги држите двете копчиња додека белото светло за вртење на горниот дел од вашиот HomePod mini не стане црвено, а потоа отпуштете ги двете копчиња.
 • Вашиот HomePod mini ќе се рестартира и ќе го започне процесот на фабричко ресетирање.

Како да го ресетирате HomePod Mini користејќи го вашиот Mac или компјутер

Ако сакате да го ресетирате вашиот HomePod Mini користејќи го вашиот Mac, еве што треба да направите:

 • USB-C конекторот што пристигна со HomePod mini може да се користи за поврзување со вашиот компјутер.
 • Отворете прозорец на Finder на Mac. iTunes (проверете дали е најновата верзија) треба да биде отворен на вашиот компјутер.
 • Кога ќе го видите вашиот HomePod во страничната лента на Finder или iTunes, кликнете на него.
 • Изберете Restore HomePod од менито што се појавува.

Откако ќе го вратите софтверот, портокаловото трепкачко светло на врвот на вашиот HomePod mini ќе се исклучи.