FaceTime

Како да овозможите аудио со широк спектар на повик FaceTime во iOS 15

Во iOS 15, Apple воведува голем број подобрувања на својата платформа за видео и аудио повици FaceTime, вклучувајќи нови визуелни и звучни функции кои го подобруваат искуството со повиците.

Нова аудио функција е режимот со широк спектар. Овој режим на микрофон го вклучува секој звук во вашиот повик, што го прави одличен за ситуации во кои сакате другата страна да слуша сè што се случува во собата.

Како да овозможите аудио со широк спектар на повик FaceTime во iOS 15

Овозможете аудио со широк спектар на повик FaceTime во iOS 15
Процес за овозможување аудио со широк спектар
  • Стартувајте ја апликацијата FaceTime и започнете видео повик.
  • За да пристапите до Контролниот центар, повлечете дијагонално надолу од горниот десен агол на екранот.
  • Допрете го копчето Mic Mode во горниот десен агол.
  • Изберете Широк спектар за да го активирате.
  • Повлечете од дното на екранот нагоре за да го одбиете Контролниот центар и да се вратите на повикот.

За да го оневозможите широк спектар и да го користите режимот Стандарден или гласовна изолација, повторете ги чекорите погоре и изберете една од достапните опции од последното мени.