Дизајн без наслов1

Како да го промените ID на повикувач на FaceTime на iPhone и iPad во iOS 15

Во оваа статија ве известуваме како да го промените ID на повикувач FaceTime на iPhone и iPad во iOS 15. Кога правите FaceTime јавете се на iPhone или iPad, примачот го гледа вашиот ID на повикувач. Овој проект може да биде вашиот телефонски број или адреса на е-пошта поврзана со вашиот уред, но ако не е некој што тие го регистрирале како контакт, тие нема да ве препознаат.

Од оваа причина, од клучно значење е да се осигурате дека вашиот ID на повикувач е исправен. Во спротивно, вашите повици со FaceTime може да останат неодговорени. Па, што ако сакате да го промените ID на повикувач за FaceTime на вашиот iPhone или iPad во iOS 15? Како што се испоставува, ова е прилично едноставно, како што ќе покажеме.

Стандардно, вашата идентификација на повикувач на FaceTime најверојатно е вашата адреса за е-пошта. Тоа е прифатливо под услов сите што ги повикувате да ја зачуваат таа адреса на е-пошта во нивната апликација Контакти. Сепак, поверојатно е дека ќе го зачуваат вашиот телефонски број, што ја прави оваа подобра одлука во овој случај.

За среќа, ажурирањето на идентификацијата на повикувач FaceTime е прилично едноставно и бара само едноставна одлука во апликацијата Поставки.

Како да го промените ID на повикувач на FaceTime на iPhone и iPad во iOS 15

Ова го менува ID на повикувач за излезни FaceTime повици. Може да изберете телефонски броеви или адреси на е-пошта поврзани со вашиот Apple ID и FaceTime:

  • За почеток, отворете ја апликацијата Поставки на вашиот iPhone или iPad и допрете „FaceTime“.
Како да го промените ID на повикувач на FaceTime на iPhone и iPad во iOS 15
Како да го промените ID на повикувач на FaceTime на iPhone и iPad во iOS 15 1
  • Изберете го саканиот ID на повикувач.
Како да го промените ID на повикувач на FaceTime на iPhone и iPad во iOS 15
Изберете го саканиот ID на повикувач.
  • Ако не можете да лоцирате адреса за е-пошта, притиснете „Користете го вашиот Apple ID за FaceTime“ и ќе се прикаже секој поврзан со таа сметка. После тоа, можете да го изберете нормално.
  • Сега можете да излезете од апликацијата Поставки и да остварувате повици со FaceTime, безбедни знаејќи дека секој што ќе го повикате ќе знае кој сте.

Ова е особено корисно ако претходно сте го конфигурирале FaceTime со друга адреса за е-пошта и сега претпочитате да користите друга, или ако сакате да се префрлите од телефонски број или адреса на е-пошта на нова како идентификатор на повикувач на FaceTime.

Ако лицето со кое сте FaceTiming има информации за вашиот телефон и е-пошта снимени во неговите контакт информации за вас, менувањето на овој ID на повикувач на FaceTime може да не влијае на нив, но може да влијае на другите, особено ако ги немаат сите ваши адреси на е-пошта или зачувани телефонски броеви.

Дополнително, може да додадете нови адреси на е-пошта на FaceTime доколку е потребно, и не заборавајте дека можете да го користите вашиот iPad за да остварувате и примате телефонски повици доколку е потребно.

FaceTime исто така не е ограничен на видео повици. Одличен е во справувањето со аудио повици за оние прилики кога вашиот оператор одбива да престане да ги прекинува повиците, се наоѓате на локација со ограничена услуга или едноставно сакате да воспоставите VOIP конекција од која било причина.

Додека сме на тема FaceTime, малку позната карактеристика е можноста за групни видео разговори со најмногу 32 луѓе. Ако сте навикнати на друга опција, зошто да не го пробате FaceTime со групен разговор?

Дали користите FaceTime за видео и аудио конференции? Дали го користите вашиот Apple ID, телефонски број или нешто друго како стандарден ID на повикувач на FaceTime? Како и секогаш, ако имате какви било идеи, препораки или искуства со FaceTime и ID на повикувач, ве молиме споделете ги со нас во коментарите!

Прочитај повеќе | Како да користите различен Apple ID на iPhone и iPad за FaceTime во iOS 15

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена