Режим на портрет на лице

Како да ја замаглите вашата позадина на повик FaceTime во iOS 15

FaceTime во iOS 15 добива преуредување со нови визуелни и аудио ефекти. Со режимот Портрет, можете да ја замаглите вашата позадина за да ги направите видеоповиците позабавни. Овој режим се користи од други апликации за видео конференции како што се Zoom и Teams за да се сокријат неуредните домашни сцени и други одвлекувања или непријатности.

Во оваа статија ќе го прикажеме процесот на замаглување на вашата позадина на повик FaceTime во iOS 15.

Исто така прочитајте

Како да ја преместите лентата за пребарување адреси на iOS 15 Safari назад кон врвот

Откријте дали Rosetta е инсталирана на вашиот Apple Silicon Mac

Како да го ажурирате фирмверот на вашиот MagSafe батериски пакет за побрзо полнење

Како да ја замаглите вашата позадина на повик FaceTime во iOS 15

Заматете ја вашата позадина на повик FaceTime во iOS 15
Како да ја замаглите вашата позадина на повик FaceTime во iOS 15 1
  • Започнете видео повик со отворање на апликацијата FaceTime.
  • Отворете го Контролниот центар со лизгање надолу од горниот десен агол на екранот со дијагонално движење.
  • Искористете ги предностите на видео ефектите со кликнување на копчето.
  • Овозможете го режимот Портрет со допирање на копчето Портрет.
  • За да се вратите на повикот и да го отфрлите Контролниот центар, повлечете нагоре од дното на екранот.