YouTube

Како да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube

Овде ќе научиме како да ја прилагодиме приватноста на плејлистите на YouTube. YouTube е една од најпопуларните платформи за гледање видео ширум светот. Можете да ја направите вашата плејлиста јавна, приватна или ненаведена ако сте сопственик на плејлиста на YouTube. Иако сите плејлисти изградени на YouTube стандардно се Јавни, може да се користат неколку панели за прогласување Приватни.

Дали сакате да ја прилагодите и приватноста на вашата плејлиста на YouTube? Треба да имате различни причини за менување на вашата приватност во вашата плејлиста на YouTube. Овој пост најмногу има за цел да ви покаже како да го направите тоа. Но, имајте предвид пред да започнете, дека поставките за доверливост за плејлистите што сте ги генерирале и зачувале може да се разликуваат. Еве чекор-по-чекор инструкција за прилагодување на приватноста на плејлистите што ги правите на YouTube.

Како да ја промените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube

Постојат 2 начини за менување на приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube

Првиот метод е со користење Студио за создавачи на YouTube

 • Отворете го Creator Studio со користење линк.
 • Најпрво најавете се на YouTube.
 • Кликнете на плејлистите.
Како да ја промените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube Како да ја измените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube
Како да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube 1
 • Кликнете Уреди веднаш до плејлистата што сакате да ја промените. Овој чекор ве води до единствената плејлиста со која сакате да управувате.
Како да ја промените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube Како да ја измените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube
Како да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube 2
 • На левата страна, кликнете на паѓачкото мени приватно, јавно и ненаведено и потоа изберете друг избор.
Како да ја промените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube Како да ја измените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube
Како да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube 3

Постои уште еден начин да го направите тоа е користење на Youtube.

Следете ги следните чекори за да го направите тоа:

 • Отворете го YouTube
 • Прво мора да се регистрирате за YouTube.
 • Следно мора да отидете во вашата библиотека.
Како да ја промените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube Како да ја измените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube
Како да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube 4
 • Потоа изберете Прикажи ја целосната плејлиста на поединечните плејлисти. Овој чекор ве води до единствената плејлиста со која сакате да управувате.
 • На левата страна, кликнете на паѓачкото мени приватно, јавно и ненаведено и потоа изберете друг избор.
Како да ја промените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube Како да ја измените приватноста за индивидуалните плејлисти на YouTube
Како да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube 5

Како да ја прилагодите приватноста на YouTube за сите зачувани плејлисти

Ова е чекор-по-чекор метод за менување на вашата приватност за зачуваните плејлисти.

 • Прво оди на YouTube.
 • Кликнете на вашиот профил на фотографија во горниот десен агол.
 • Кликнете на копчето Поставки.
Како да ја прилагодите приватноста на YouTube за сите зачувани плејлисти
Како да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube 6
 • Изберете Приватност од левото мени.
Како да ја прилагодите приватноста на YouTube за сите зачувани плејлисти
Како да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube 7
 • Овозможете Keep privately сите мои зачувани плејлисти.
Како да ја прилагодите приватноста на YouTube за сите зачувани плејлисти
Како да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube 8

Се надевам дека откако ќе ја поминете статијата, успеавте да ја прилагодите приватноста на плејлистите на YouTube.

Прочитај повеќе | Како да ја поправите грешката на YouTube при креирање сметка на YouTube.

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена