Како да се ослободам од мојата сметка на Инстаграм?

Сподели на:

Значи, баравте начин да се ослободите од мојот Инстаграм профил. Сите сме биле таму. Но, кога ќе се најдете со телефон во рака, камера пред вас и календар пред тоа, отпуштањето на таа сметка може да биде многу тешка работа. Сепак, вистината е дека феникс не може да излезе од купот пепел. А за да се преродиш треба да изгориш. Затоа, ослободете се од вашата сметка на Инстаграм и почнете одново.

Бројот на луѓе кои користат Инстаграм експоненцијално порасна. И покрај зголемената популарност, има многу луѓе кои не го сакаат Инстаграм. Постојат многу причини зошто на корисниците не им се допаѓа. Некои луѓе не ја сакаат идејата да објавуваат фотографии од нивната храна, на други не им се допаѓа притисокот постојано да изгледаат беспрекорно. Повеќето корисници се незадоволни бидејќи е тешко да се одржи врска со оваа платформа. Затоа сме тука да ве поддржиме. На крајот на денот, треба да го направите она што е правилно за вас!

Како резултат на сите објавувања, лајкови и споделувања на Инстаграм што се чувствувате заробени, можеби сте размислувале целосно да ја напуштите платформата за социјалните медиуми. Постојат неколку методи што можете да ги користите за привремено оневозможување или дури и бришење на вашата сметка.

Ако ја избришете вашата сметка на Инстаграм, никогаш нема да можете да ја вратите. Сите ваши претходни објави, следбеници и други податоци ќе бидат избришани. Без разлика колку пати го користите истото корисничко име за да се регистрирате за нова сметка, нема да можете да се ослободите од старата.

Исто така прочитајте

Како привремено да ја деактивирате сметката на Инстаграм?

Следете ги овие чекори за да ја деактивирате сметката на Инстаграм.

 • Користете компјутер или веб-прелистувач за да се најавите на вашата сметка и да ги вратите вашите информации за најавување. Инстаграм може да се пристапи во вашиот прелистувач со кликнување на врската: https://www.Instagram.com. Мобилната апликација не дозволува да ја избришете сметката.
Како привремено да ја деактивирате сметката на Инстаграм
 • Кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол.
 • Ќе има паѓачки изберете профил што ќе ве однесе до страницата на вашиот профил. (исто така можете да изберете поставки што директно ќе ве одведат до поставките)
Како привремено да ја деактивирате сметката на Инстаграм
 • На страницата на профилот изберете „Уреди профил“.
 • Ќе треба да го завршите процесот со кликнување на „Привремено оневозможи мојата сметка“, која се наоѓа во долниот лев агол на страницата.
Како привремено да ја деактивирате сметката на Инстаграм
 • Под „Што правите за да ја оневозможите вашата сметка? изберете опција од опаѓачкото мени.
 • повторно внесете ја вашата лозинка сега
 • На екранот ќе се прикаже копче означено како „Привремено оневозможи сметка“. Со кликнување на ова, вашата сметка привремено ќе се оневозможи.
Како привремено да ја деактивирате сметката на Инстаграм

Како трајно да ја избришете сметката на Инстаграм

 • Најавете се на вашата сметка на Instagram на instagram.com на вашиот компјутер или мобилен уред.
 • За жал, мобилната апликација Instagram не ви дозволува да ја избришете вашата сметка на Instagram.
 • Може да се побара трајно бришење на сметката со посета на Избришете ја страницата за вашата сметка
Како трајно да ја избришете сметката на Инстаграм
 • Кликнете на опаѓачкото мени веднаш до прашањето „Зошто ја бришете вашата сметка? да го направите вашиот избор.
 • Сега, внесете ја вашата лозинка уште еднаш.
 • Опцијата за „Трајно бришење на мојата сметка“ ќе биде достапна ако одлучите да го сторите тоа.
Како трајно да ја избришете сметката на Инстаграм

Заклучок

Со порастот на бројот на платформи за социјални медиуми, луѓето може да почнат да чувствуваат дека трошат премногу време на социјалните медиуми и нивниот реален живот страда поради тоа. Но, ако се чувствувате вака и сакате да ја избришете вашата сметка на Инстаграм, ве охрабруваме да го сторите тоа. Но, ако ја сакавте вашата сметка на Инстаграм и сакате да ја задржите, нема да ве спречиме. Само запомнете дека ние сме тука да помогнеме.

Се надеваме дека оваа статија ви беше корисна и ќе ви биде од корист во секојдневниот живот. Нашата цел е да ви ја обезбедиме најдобрата содржина и се надеваме дека ќе го сториме тоа и во иднина. Нашиот блог е секогаш отворен за прашања, затоа слободно прашајте не во секое време. Ви благодариме за одвоеното време и се надеваме дека ќе се видиме повторно наскоро.