Бојното поле 1

Еве како да го гледате откривањето на првата игра на Battlefield 2042

Минатата недела, EA и DICE официјално го претставија Battlefield 2042 (Battlefield 6) преку пренос во живо на YouTube. Еве како да го гледате откривањето на првата игра на Battlefield 2042. Снимен во текот на пет минути, трејлерот им го даде на фановите првиот поглед на играта, сместена во средината на 2030-тите - поточно 2042 година.

Ниту една традиционална кампања нема да биде присутна во играта бидејќи ќе биде наслов само за повеќе играчи. Како последица на неуспехот да се справи со климатска и хуманитарна криза, наративот на играта прикажува свет на работ на војна. По неуспехот на многу нации, „најголемата бегалска криза во човечката историја“ произлезе од недостиг на храна, недостиг на енергија и недостиг на вода.

Сепак, очекуваме да видиме поглед на третиот, мистериозен режим на мултиплеер, како и на режимите All-out Warfare и Hazard Zone. Исто така, се очекува како различни фактори, вклучувајќи ги големите временски промени и видот на опремата и надградбите до кои може да пристапи „Специјалните“ ќе влијаат на дејството на играта.

Xbox Series X е речиси сигурно дека ќе ја прикаже играта на Battlefield 2042 што работи на конзолата. Dice и Microsoft може да демонстрираат следење зраци и функции како што се прикажување големи мапи на предводничката конзола.

Battlefield 2042 ќе биде еволуција наместо револуција во однос на претходните игри на Battlefield кога ќе бидат објавени на 22 октомври. Сепак, тоа би можело да биде токму она што и треба на серијата, особено на новите платформи за игри и компјутери.

Играта на Battlefield 2042 ќе биде прикажана денес во 10 часот по локално време / 1 часот по средноевропско време / 6 часот по средноевропско време во EA и на програмерот Dice's Xbox Games Showcase.
Ова треба да биде еден од најголемите моменти на E3 2021. Преносот подолу го содржи целиот настан, кој најверојатно ќе содржи и вести од студијата Bethesda, кои Microsoft неодамна ги купи.

Оваа година, Battlefield 2042 доаѓа на PS5, Xbox Series S/X, PC, Xbox One и PS4, но нема да биде достапен на конзолите од последната генерација.

Прочитај повеќе| Epic Games нуди Control & Genshin бесплатно само една недела

Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена