Новиот заштитник на екранот „Амбиентален режим“ на Google TV сега се нуди на корисниците

Сподели на:

Google минатата година најави нови картички за амбиентален режим на Google TV. Овие картички прикажуваат повеќе материјални и важни информации додека вашиот телевизор е во најдобра состојба. Новите картички требаше да бидат дистрибуирани до пошироката јавност во декември минатата година, но само неколку луѓе можеа да уживаат во новото искуство на заштитникот на екранот бидејќи никогаш не беше широко достапно. Конечно, функцијата се пробива до се повеќе корисници.

Новиот заштитник на екранот за Google TV покажува „лични проактивни резултати“ на посуптилен начин од оригиналниот дизајн. Наместо да користи огромни картички кои го зафаќаат целиот екран, новиот дизајн користи помали картички на дното на екранот. Ова овозможува да се прикажат повеќе картички и информации на екранот додека сеуште може да се види позадината.

Картичките што се појавуваат на вашиот екран кога е овозможен амбиенталниот режим ви прикажуваат информации како моменталното време, плејлиста на Spotify, видео на YouTube, кратенка до Google Podcasts и случајно барање од Google Assistant. Овие картички се дизајнирани да бидат уникатни врз основа на вашата активност и шеми на користење. Ако не сакате да ги гледате овие резултати во амбиентален режим, може да го оневозможите нивното прикажување на страницата за поставки на „Помошникот на Google“.

Кредити 9to5google

Клиентите на Google TV наскоро ќе можат да ги приспособат своите скринсејвери со ново искуство во амбиенталниот режим. Сепак, оваа функција сè уште не е широко достапна, според 9to5Google. Исто така, не е возможно насилно да се овозможи функционалноста бидејќи таа веројатно постепено се пушта преку некој прекинувач од страната на серверот.

https://uttertechnology.com/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://9to5google.com/wp-content/uploads/sites/4/2021/10/google_tv_profiles_1.jpg&nocache=1?resize=2048,1024
Кредити 9to5google

Иако во исто време со новиот амбиентален режим беа откриени сметките за повеќе корисници на Google TV, сè уште не знаеме многу за нив. Google уште во декември објави дека функцијата ќе биде одложена и ќе дојде „во наредните месеци“, но оттогаш не е виден.