Google ја воведе долгоочекуваната функција за звучен ID на повикувач во својата апликација Телефон

Сподели на:

Конечно, Google ја воведе долгоочекуваната функција за звучен ID на повикувач во својата апликација Телефон. Можеби веќе сте запознаени со гласовната функција на iPhone која ги објавува имињата и броевите на повикувачот. Денес, Google ја ажурираше апликацијата за телефон со истата функционалност. Објавувањето на ID на повикувач ми овозможува да го спроведам мојот работен тек без одвлекување на вниманието.

Објавувањето на ID на повикувач е нешто ново во апликацијата Google за телефони. Најавата е кратка и јасна, така што клиентите не треба да го креваат ресиверот за да го идентификуваат повикувачот.

Најавата за ID на повикувач во најновата верзија на Google Phone може да биде особено корисна ако слушате музика или општо аудио и тоа е нагло скратено со дојдовен повик. Како карактеристика за пристапност, може да се покаже непроценливо за оние со оштетен вид, бидејќи повеќе не треба да одговарате за да ја одредите релевантноста на повикот.  

Тешко е да се негира дека ова е многу основна карактеристика на бирачот. Ова е исклучително корисно за сопствениците на Pixel, бидејќи функцијата автоматски Call Screen сè уште не е достапна надвор од Соединетите Држави. Како резултат на тоа, ова е прилично солидно вклучување за остатокот од светот, без оглед на употребениот уред.

Иако некои може да уживаат во оваа функција, таа не е секогаш соодветна. За среќа, корисниците можат да ја конфигурираат апликацијата Телефон да објавува секогаш, никогаш или само кога носат слушалки. Ова никогаш не е стандардна поставка.

За да ја активирате функцијата за ID на повикувач на Google, следете ги чекорите подолу

  • Одете до Google Phone>Settings>Оглас за ID на повикувач
  • Изберете ја саканата опција. (Секогаш, само кога користите слушалки или Никогаш)
Google ја воведе долгоочекуваната функција за звучен ID на повикувач во својата апликација Телефон

Оваа функционалност се испорачува во фази, па можеби нема да биде веднаш достапна на вашиот телефон и можеби ќе ви треба некое време.

Прочитај повеќе | Како да пренесувате контакти од Android на iPhone

Оставете коментар