Како да откриете дали некој ве демне на Инстаграм

Сподели на:

Се плашите ако некој ве демне на Инстаграм? Ќе разговараме како можете да препознаете дали некој демне на Инстаграм. Како платформа за социјални медиуми, Instagram има огромна корисничка база. Споделувањето фотографии и видеа на Инстаграм е забавен начин за поврзување со пријателите и семејството. Иако Instagram е фантастичен, многу луѓе се загрижени за нивната приватност кога го користат.

Се чувствувате шпионирани на Инстаграм? Еве што можете да направите. Се чувствувате како некој да ве демне на Инстаграм затоа што тајно му се допаѓате? Може да се открие личност која е претерано заинтересирана за тоа што го објавувате на социјалните мрежи.

Постојат два типа на луѓе на Инстаграм:

 • Оние кои активно комуницираат
 • Вториот се оние кои се пасивни набљудувачи.

Прочитај повеќе

Што е Демнење?

Социјалните медиуми, како што сугерира името, се само за социјални цели, а не за деловни цели. Луѓето кои се интересираат за вас е цената на водење бизнис преку Интернет, доколку сте видливи за нив. Како резултат на тоа, треба да се направи разлика помеѓу интересот за вас и следењето. Демнењето е второто.

Демнењето е кога некој ужива да го гледа секое ваше движење, но никогаш не кажува ништо за тоа. Тоа е демнат! И покрај тоа, фер е да бидете љубопитни за тоа кој го гледа вашиот профил и што сте објавиле.

Постојат само неколку методи за да се утврди дали некој постојано го гледа вашиот профил на Инстаграм. Ако сакате да знаете што се случува, кој го гледа вашиот профил или кога некој го гледа, треба да ја прашате мрежата. Како резултат на тоа, вие сте ограничени на користење само Stories на Instagram за да видите кој ја прегледал вашата содржина.

Најдете дали некој ве демне на Инстаграм

Единствениот начин да откриете дали некој ве демне на Инстаграм е преку приказните на Инстаграм

Слично на Snapchat Stories, Instagram Stories функционираат практично на ист начин како и Snapchat Stories. Објавете како приказна и таа е јавна 24 часа пред да исчезне. Направете објава како обичен блог пост.

Приказната на една личност може да се види со избирање на неговиот профил на апликацијата и обратно. Можете да видите кој ги прегледал вашите приказни на Инстаграм исто како Snapchat.

Можно е да откриете кој видел една од вашите приказни на Инстаграм со лизгање нагоре на неа. Ќе можете да ги видите корисничките имиња на сите што ја погледнале вашата приказна. Се чини дека редоследот по кој се појавуваат имињата покажува колку често го гледале видеото не е потврден, но некои луѓе веруваат дека ова е вистина. Сепак, платформата за социјалните медиуми никогаш не ја потврди оваа теорија.

Луѓето кои најмногу го гледале се наведени по азбучен ред на самиот врв на страницата. Бидејќи Инстаграм нема да потврди дали ова е вистина или не, тоа е само теорија во моментов, но онлајн анегдотите покажуваат дека тоа е можно. Можете да го најдете вашиот демнат во оваа листа.

Не постои друг начин да видите кој ве демне на Инстаграм е преку Инстаграм Stories. Можете да видите колку луѓе ги виделе вашите објави во аналитиката на Инстаграм, но нема да знаете кои се тие.

Како да се ослободите од демнат на Инстаграм.

Ако сакате да се ослободите од инстаграм демант, тогаш имате само една опција на располагање. Опцијата да ја направите вашата приказна на Инстаграм приватна кога ја објавувате. Списокот на „Блиски пријатели“ го предупредува корисникот за фактот дека го споделувате само со одредена група на луѓе.

Ако се сомневате дека некој ја гледа вашата содржина, креирајте приказна и чувајте ја скриена од сите останати на вашата листа. Следете ги чекорите подолу:

 • Одете во Поставката за приказна
 • Изберете „Скриј приказна од“ пред да ја испратите вашата приказна.
 • Не избирајте никого освен личноста која ја буди вашата љубопитност. Можете да ги држите во темнина за тоа кој друг може да ја види нивната приказна со тоа.

Ако користите Инстаграм аналитика, ќе можете да видите не само дека ја гледале, туку ќе можете да го набљудувате и зголемувањето на бројот на прегледи со текот на времето. Овој поединец има пристап до приказната, па ако продолжи да ја гледа, сигурно ќе знаете дека тоа биле тие.

За жал, ова е единствениот метод за да откриете дали некој активно ја бара вашата содржина за постојано да ја гледа. Нема начин да видите кој го видел вашето видео ако немате поставено Instagram Analytics на вашата сметка.

Може да проверите и дали некој ве демне на Инстаграм

Нема друг начин да видите што се случува на апликацијата освен да видите колку луѓе ја прегледале вашата приказна на Инстаграм. Во споредба со Instagram, Snapchat дава многу повеќе увид во тоа кој што прави.

Апликациите од трета страна проверуваат дали некој ве следи на Инстаграм

Постојат бројни софтвери од трета страна, екстензии на прелистувачи и веб-локации кои тврдат дека можат да ви кажат кој го гледа вашиот профил. Многу од нив не работат, а оние што навистина бараат пристап до вашите лични информации за да бидат корисни.

Корисниците треба да бидат свесни за опасностите од пристап до услуга како оваа, дури и ако таа содржи валиден материјал. Пред да се посветите на било што, прочитајте ги прегледите на корисниците и направете домашна задача на развивачот.

Што да направите во овој случај следење на платформите на социјалните медиуми како Инстаграм

Ако мислите дека ве демнеат на Инстаграм, нема многу што можете да направите. Освен ако не ви се закануваат или не ви предизвикаат значителна вознемиреност, тие не го прекршуваат законот. Ова е цената што ја плаќаме за користење на социјалните мрежи овие денови, се чини. Информациите што ги споделувате на интернет се достапни за секој да ги користи како што му одговара.

Поединецот што ве демне на Инстаграм може да биде запрен ако приспособите некои поставки за приватност на страницата за социјално вмрежување, Инстаграм.

 • Допрете ги сликите на профилот лоцирани во долниот десен агол на страницата на вашиот профил на Инстаграм.
 • Допрете 3 линии на горниот десен агол.
 • Допрете поставки во менито
 • Допрете на копчето Приватност.
 • Вклучете ја приватната сметка под Приватност на сметката.
 • Приватна сметка е стандардната поставка.

Само оние кои ве следат имаат пристап до вашата приватна сметка. Барање за следбеници ќе биде испратено во вашето сандаче, а вие ќе имате можност да го прифатите или одбиете по ваш избор. Со тоа што ви дозволува да изберете кој може да ги гледа вашите профили и објави, оваа поставка на Инстаграм значително ја намалува вашата видливост.

Друга опција е да го оневозможите следењето на вашата активност:

Погледнете ги поставките за приватност на Instagram со кликнување на Settings потоа Privacy
Направете избор за Прикажи статус на активност и префрлете го на бр.

Ова ќе спречи некој да види што правите вие ​​на Инстаграм, но исто така ќе ве спречи да видите што прават другите луѓе. Со други зборови, врската е двонасочна.

 • Отстранете ја личноста која ве демне од вашата листа на следбеници ако знаете кои се тие..
 • Инстаграм ви овозможува да изберете своја слика на профилот.
 • Префрлете се помеѓу следбеници и претплатници во лентата за навигација.
 • Потоа кликнете на врската Отстрани следбеник до личноста што сакате да ја откажете.

Сè додека оваа личност не е следбеник, можете да ја задржите вашата сметка приватна ако сте одбрале да го сторите тоа. Тие сè уште ќе можат да ги гледаат вашите коментари и лајкови на објавите на другите луѓе, но ништо што ќе го објавите на вашиот сопствен профил нема да им биде видливо.

Факторот на интеракција на социјалните медиуми се намалува кога користите приватна сметка на Инстаграм, но добивате и одредена заштита на приватноста. Може да се обидете да ја направите вашата сметка приватна месец или два, а потоа повторно да ја отворите за јавноста. Можеш да се обложиш дека дотогаш ќе им биде досадно и ќе продолжат понатаму, кои и да беа тие што те гонеа.

Најчесто поставувани прашања

Доколку сакате дополнителни информации во врска со приватноста на Инстаграм, можете да ги најдете во следните ресурси:

Кога некој ми се заканува на Инстаграм, што можам да направам за да се заштитам?

Ако сте биле загрозени во забелешка или директна порака, првото нешто што треба да направите е да снимите скриншот. Мнозинството експерти за социјални медиуми советуваат да не одговарате на некој што е непријателски настроен на социјалните мрежи, но правењето скриншот од објавата со неговото корисничко име ќе ви помогне да продолжите понатаму.

 • Посетете ја страницата за поддршка на Инстаграм (тука ви е корисно правењето слики од екранот) или кликнете на менито со три точки на нивниот профил за да поднесете жалба со Инстаграм.
 • Контактирањето со локалната полиција може да биде паметна идеја ако заканата е доволно сериозна или ако верувате дека е вистина.

Дали е тоа знак дека некој многу го гледал мојот профил ако е на врвот на мојот вести?

Според една идеја, алгоритмот на Инстаграм дава приоритет на објавите од оние кои најмногу се поврзуваат со вас. Дури и ако изгледа разумно, Инстаграм не го потврди тоа.

Компанијата во сопственост на Фејсбук може да користи слични алгоритми на платформата Инстаграм за да ви достави приказни и објави за кои веројатно ќе ве интересираат. обратно.

Заклучок

За луѓето кои се грижат за нивната приватност на интернет, Instagram не е најдобрата апликација. Не постои јасен начин да откриете дали некој ве следи на Инстаграм во моментов, според моменталната состојба на апликацијата. Користете го Инстаграм со претпазливост, исто како и на која било друга страница за социјално вмрежување.