Како да извезувате белешки и објави засновани на текст од Фејсбук

Сподели на:

Со додавање на a алатка што им овозможува на корисниците да ги извезуваат своите белешки и објави базирани на текст на други услуги. Фејсбук им го олесни од кога било на луѓето да ја напуштат социјалната мрежа без да мора трајно да ја бришат нивната содржина.

Луѓето сега можат да ги преместуваат своите белешки и објави директно на Google Docs, Blogger и WordPress. Сето тоа е овозможено со новите „типови на преносливост на податоци“. Промените се направени во алатката на Facebook која им овозможува на корисниците да копираат фотографии и видеа на надворешни услуги за складирање како Backblaze, Dropbox, Google Photos и Koofr.

Тие го сменија името на алатката во „Пренеси ги твоите информации“ за подобро да ги одразуваат различните видови податоци што корисниците сега можат да ги испраќаат до понудените услуги.

Од Фејсбук велат дека кога ја правеле оваа алатка, размислувале колку би била корисна, како и како да ја чуваат приватна и безбедна. Пред да започне преносот, тие ќе побараат од вас повторно да ја внесете лозинката и ќе ги шифрираат вашите податоци додека се движат помеѓу услугите, со што ќе бидете спокојни дека ќе бидат преместени на безбеден начин.

Исто така прочитајте

Како да ја поправите апликацијата Фејсбук што не работи на iPhone
Како да ѕиркате некого на Фејсбук
Како да се користи Facebook Take a Break функцијата
Како да ги скриете допаѓањата на вашите објави на Фејсбук
Како да ги исклучите мемориите на Фејсбук

Како да извезувате белешки и објави засновани на текст од Фејсбук

Следејќи ги чекорите подолу, можете да користите прелистувач на вашата работна површина за да стигнете до алатката. Водич чекор-по-чекор за извоз на вашите белешки и објави од Фејсбук.

  • Откако ќе се најавите на веб-страницата на Facebook, кликнете на копчето Сметка во горниот десен агол на екранот.
  • Ќе се појави опаѓачко мени.
  • Изберете Поставки и приватност од менито.
  • Кликнете на Settings.

  • Изберете ги вашите информации на Facebook, потоа пронајдете го делот „Пренеси копија од вашите информации“ и изберете „Прикажи“ од паѓачкото мени.
  • Откако ќе го изберете типот на медиумот што ќе се префрли (Фотографии, видеа, објави или белешки) и услугата до која ќе се испраќаат информациите, кликнете на копчето Следно.
Изберете услуга
  • Дајте му дозвола на Facebook да ја користи услугата што ќе ја изберете. Само кликнете на копчето што вели „Започни пренос“.
Започнете со трансфер

Кога ќе заврши процесот, содржината ќе ве чека онаму каде што кажавте дека ќе биде и ќе биде подготвена за читање. Количината на податоци што се преместуваат директно влијае на тоа колку време е потребно за да се заврши постапката.