Етичките хакери ќе имаат корист од оваа нова алатка за скенирање со отворен код.

Сподели на:

На етичките хакери им се потребни алатки за брзо пронаоѓање на веб пропусти, пред напаѓачите да можат да ги искористат, е од клучно значење за организациите кои сакаат да останат на врвот на безбедноста на веб-апликациите.

Етичките хакери ќе имаат корист од оваа нова алатка за скенирање со отворен код.
Кредити на слика: Откријте

Кога етички хакер ќе открие ранливост, тој или таа може да напише модул како JSON-датотека и да го тестира во Ugly Duckling за да се осигура дека работи. Датотеката JSON потоа се имплементира на платформата на Detectify, каде што се дистрибуира до илјадници сопственици на апликации и безбедносни тимови. Во рок од десет минути од поднесувањето, наодите за ранливост може да се извршуваат во живо како безбедносни тестови.

Detectify изјавија во нивниот блог дека можат брзо да го имплементираат знаењето за ранливоста од хакер до скенер.

„Денес Detectify го имплементира знаењето за ранливоста од хакер до скенер за дури 15 минути (нов рекорд од овој напис), а активирањето на етичките хакери да поднесат точен Доказ за концепт ќе овозможи поголема брзина на протокот на безбедносни информации до безбедноста бранители“.

Најкарактеристична карактеристика на Ugly Duckling е неговиот едноставен и лиценциран од MIT код, кој ви овозможува да го користите како почетна точка за развој на свој сопствен скенер.

Веб скенерот Ugly Duckling не е ограничен само на етички хакери кои учествуваат во Detectify's Извор на толпата мрежа. Но е достапно за секого за лов на баунти за грешки, безбедносно истражување или тестирање на пенетрација. Сега е достапен на GitHub.

Оставете коментар