Корисниците на iPhone 12 откриваат дека MagSafe е уред кој го одвојува железото од песокот.

Корисниците на iPhone 12 откриваат дека MagSafe е уред кој го одвојува железото од песокот.

Корисниците на iPhone 12 откриваат дека MagSafe е уред кој го одвојува железото од песокот. Apple повторно го воведе „MagSafe“ со моделите iPhone 12 и 12 Pro во октомври 2020 година.

Шифрирање од крај до крај и зошто на главните провајдери за складирање облак не им се допаѓа

Шифрирање од крај до крај и зошто на главните провајдери за складирање облак не им се допаѓа

Фразата „шифрирана од крај до крај“ можеби веќе се појавила на вашите социјални медиуми или на интернет и можеби имате груба идеја за тоа што значи тоа. Идејата е дека вие пренесувате информации само до наменетиот примач.

Темниот режим на пребарување на Google за работна површина сега е достапен за подгрупа корисници

Темниот режим на пребарување на Google за работна површина сега е достапен за подгрупа корисници

Во оваа статија ќе разговараме за Темниот режим на пребарување на Google за десктоп компјутери сега е достапен за подгрупа на корисници. Ќе ви кажеме како да проверите дали добивте темни режим на пребарување на Google.

Што е FragAttacks и како да тестирате дали вашиот Wifi рутер е ранлив на него.

Што е FragAttacks и како да тестирате дали вашиот Wifi рутер е ранлив на него.

Во оваа статија ќе разговараме што е FragAttacks и како да тестирате дали вашиот Wifi рутер е ранлив на него. FragAttacks е збирка на пропусти, од кои три датираат од воведувањето на Wi-Fi во 1997 година. Недостатоците влијаат на сите современи безбедносни протоколи за Wi-Fi

Совладете ја уметноста на оптимизација на трошоците во облак со овие 5 совети

Совладете ја уметноста на оптимизација на трошоците во облак со овие 5 совети

Оптимизацијата на трошоците во Cloud е една од најважните иницијативи на која организацијата се фокусира во денешно време. 84% од организациите усвојуваат стратегија за повеќе облаци.

Зголемете ја вашата дигитална безбедност за време на работа на далечина

Зголемете ја вашата дигитална безбедност за време на работа на далечина

Сајбер свеста е важен дел од одржувањето на безбедно присуство на интернет и заштитата на корпоративните податоци. Зголемувањето на бројот на работници од далечина создаде нови можности за хакерите да ги искористат предностите од пандемијата.

Употреба на IoT со машинско учење

Употреба на IoT со машинско учење

Ќе разговараме за употребата на IoT со машинско учење. Голем дел од вниманието во светот на IoT е насочено кон експлозии на софтвер во секојдневните уреди. Самиот облак се менува од местото каде што податоците се собираат и складираат до местото каде што се толкуваат.

Како IoMT ја трансформира медицинската индустрија

Како IoMT ја трансформира медицинската индустрија

IoMT е интернет на медицински работи и може да ја трансформира нашата иднина. Интернетот на медицински нешта оди подалеку од уредите за носење или аналитичките системи. ИТ е цел екосистем кој поврзува хардвер, уреди и сензори.

Трендови на мобилни апликации 2021 година

Трендови на мобилни апликации 2021 година

Додека се подготвуваме за 2021 година, луѓето размислуваат за тоа кои ќе бидат трендовите на мобилните апликации за 2021 година.

Долгорочна прогноза за иднината на cloud computing

Обработката во облак, глобалните синџири на снабдување и работниците од далечина, јадрото на глобалната економија, ќе бидат клучни цели за организациите во 2021 година. Тоа ќе ја подобри приспособливоста, деловниот континуитет и ефективноста на трошоците во постпандемиската ера.