Outlook не е најдобриот клиент за е-пошта за Linux Windows и macOS

Во оваа статија ќе разговараме зошто Outlook не е најдобриот клиент за е-пошта за Linux Windows и macOS. Е-поштата стана наш начин на комуникација. Комуникацијата со надворешниот свет во голема мера се остварува преку е-пошта. Иако повеќето…

Прочитај повеќе

Разликата помеѓу кратенките и кратенките на Siri?

Разлика помеѓу кратенки и кратенки на Siri

Сместени на iOS, iPadOS и MacOS Монтереј, Shortcuts е прекрасна алатка за автоматизација, лесна за употреба. Постојат два различни типа на кратенки и тие можат да се користат на различни начини. Можете да креирате кратенка во апликацијата Shortcuts и да…

Прочитај повеќе

Минималниот услов за процесорот за Windows 11 може да биде намален од Microsoft

Минималниот услов за процесорот за Windows 11 може да биде намален од Microsoft

Дел од вниманието што го доби најавата на Windows 11 беше привлечено од минималните системски барања на Мајкрософт. Имаше фрустрација кај многумина што нивните релативно нови компјутери нема да можат да се надградат. Нов блог пост од Мајкрософт…

Прочитај повеќе

Откриена компилација со нови функции на iOS 15

Apple ја објави најновата верзија на својот оперативен систем iOS, iOS 15, во јуни 2021 година, со есенски датум. iOS 15 обезбедува нови можности за FaceTime повици, алатки за намалување на вниманието, редизајнирано искуство со известувања, подобрена заштита на приватноста и целосни премислувања од…

Прочитај повеќе

Еве зошто Alt+F2 е најдобрата кратенка на тастатура за Linux

Еве зошто Alt+F2 е најдобрата кратенка на тастатура за Linux

Дали сте свесни дека Linux вклучува кратенка на тастатура која ви овозможува брз пристап до целиот ваш софтвер? Веројатно веќе го користите како дел од вашата дистрибуција на Linux. Alt+F2 е најдобрата кратенка на тастатура за Linux. Можете да најдете…

Прочитај повеќе

Како да го менувам мојот датум на раѓање во Зум?

Како да го менувам мојот датум на раѓање во Зум?

Ако сакате да го измените мојот датум на раѓање во Зум, тогаш прочитајте ја оваа статија. Зум прерасна во една од најчестите софтверски апликации за видео конференции. Ви овозможува да комуницирате од далечина со соработниците кога лице в лице…

Прочитај повеќе

Етичките хакери ќе имаат корист од оваа нова алатка за скенирање со отворен код.

Етичките хакери ќе имаат корист од оваа нова алатка за скенирање со отворен код.

Алатка за скенирање на безбедносни ранливости со отворен код за да им помогне на етичките хакери

Споделувањето на вашата сметка на Netflix со секачи на жици никогаш не било полесно.

Споделувањето на вашата сметка на Netflix со секачи на жици никогаш не било полесно.

Нова опција за споделување на споделување лозинка на Netflix. Историски беше корисен начин да се надоместат трошоците за сечење кабел. Едноставно заменете ги ингеренциите за најавување со пријател или член на семејството и двајцата ќе имате пристап до дополнителна содржина.