Како да

Категорија Како-да | Ажурирања за чекор-по-чекор, детални и лесно разбирливи упатства за социјални медиуми, мобилни телефони, софтвер, апликации и разновидни други алатки.

Темниот режим на пребарување на Google за работна површина сега е достапен за подгрупа корисници

Темниот режим на пребарување на Google за работна површина сега е достапен за подгрупа корисници

Во оваа статија ќе разговараме за Темниот режим на пребарување на Google за десктоп компјутери сега е достапен за подгрупа на корисници. Ќе ви кажеме како да проверите дали добивте темни режим на пребарување на Google.

Како да следите која било локација користејќи TikTok

Како да следите која било локација користејќи TikTok

Во оваа статија ќе научиме како да следите која било локација користејќи TikTok. IP адресите може да се користат за да се одреди локацијата на корисникот. Можете да ја идентификувате локацијата на уредот и IP адресата на корисникот гледајќи што…

Прочитај повеќе

Како да ги отстраните архивите на пораките на WhatsApp

Како да ги отстраните архивите на пораките на WhatsApp

Кога станува збор за онлајн дискусии, најдобро е работите да ги одржувате уредни и уредни. Ова вклучува архивирање на стари пораки кога тие веќе не се релевантни за да го одржувате вашето сандаче јасно и без метеж. Архивирањето на пораките на WhatsApp за да ги задржи приватните може да…

Прочитај повеќе

Google Weather апликација

Како да инсталирате Google Weather апликација на уред со Android

Ајде да видиме како да инсталирате Google Weather апликација на уред со Android. Иако апликацијата Weather на Google не е наведена во Play Store, сепак можете да ја додадете на вашиот почетен екран користејќи ја официјалната апликација Google на вашиот Android…

Прочитај повеќе

6227da087eb82f00180e0813

Како да проверите колку податоци троши FaceTime

Ако сте поврзани на мобилен интернет, повиците со FaceTime ќе трошат податоци. Поврзувањето на Wi-Fi пред да остварувате повици со FaceTime може да ви помогне да заштедите пропусен опсег. За да видите колку податоци потрошило FaceTime, одете во апликацијата Settings и изберете „Cellular“. Мобилен…

Прочитај повеќе

Како да креирате сметка на Фејсбук без телефонски број

Како да креирате сметка на Фејсбук без телефонски број

Во оваа статија учиме како да креирате сметка на Фејсбук без телефонски број. Низ светот, Фејсбук е многу добро познат. Нашите животи не се целосни без него. Фејсбук е матична компанија за WhatsApp и Instagram, исто така. Овој…

Прочитај повеќе

Резиме на известување

Како да го конфигурирате новото резиме за известувања во iOS 15

Ќе покажеме како да го конфигурирате новото Резиме за известувања во iOS 15. на iPhone во оваа статија. Со претстојниот софтвер iOS 15, Apple го менува начинот на кој функционираат предупредувањата во iOS. Компанијата лансираше нова алатка…

Прочитај повеќе

Како да додадете ботови на вашиот сервер Discord: 3 лесни чекори

Вашиот Discord сервер е претставување на заедницата на вашите сервери. Иако можеби имате многу членови, ако тие не се активни, вашиот сервер веројатно нема да оди никаде. Со додавање ботови на вашиот сервер, можете да бидете сигурни дека сите…

Прочитај повеќе

Како да се користи Facebook Take a Break функцијата

Како да се користи Facebook Take a Break функцијата

Во оваа статија ќе разговараме за тоа како да ја користите функцијата на Facebook Take a Break. По непријатната поделба, Facebook сега ви дозволува привремено да го избришете профилот на вашиот поранешен. Дали ви треба пауза од бившиот по…

Прочитај повеќе