Kahoot имиња: 300+ најдобри, кул, смешни и несоодветни имиња на Kahoot

Најдобри кул смешни и несоодветни имиња на Kahoot

Kahoot е одличен начин да се оживее секоја училница или образовна средина. Тоа е исто така одличен начин да ги натерате учениците да бидат ангажирани и возбудени за учењето. Сепак, важно е внимателно да ги избирате вашите имиња на Kahoot. Еве неколку совети за…

Прочитај повеќе

Како да знаете кога да користите CC во е-пошта?

Традиционалните начини на канцелариска комуникација беа поместени преку е-пошта, што го усвои вокабуларот на белешки базирани на хартија. Копиите од кореспонденцијата еднаш биле испратени до неколку примачи со тоа што вработените во канцеларијата ги пишувале на хартија со јаглеродна позадина. Повеќе немаше потреба…

Прочитај повеќе

Како да го контролирате освежувањето на апликацијата во заднина во iOS

Денешните паметни телефони и таблети се многу далеку од она што го користевме на почетокот на векот. Дури и ако апликацијата не е моментално отворена, можно е да добивате ажурирања од таа апликација без да мора да чувате…

Прочитај повеќе

Како да ја промените стапката на освежување на екранот MacBook Pro

macOS Monterey пријави тули Монтереј Некои стари Macs

Новите 14-инчни и 16-инчни MacBook Pro модели на Apple за 2021 година имаат перформанси на професионално ниво на екранот и можности за прилагодување. Оваа статија објаснува како да ја измените стапката на освежување на екранот на MacBook Pro. Apple ги вложи сите напори за да ја направи својата…

Прочитај повеќе

Како да го користите делот Упатство за мапи на Apple во iOS 15 за да најдете забавни работи што треба да ги правите

Апликацијата „Карти“ забележа голем број значајни подобрувања во iOS 15, вклучувајќи подобри упатства за возење, подобрени насоки за јавен превоз и поизвонредни насоки за пешачење со зголемена реалност (AR). Apple воведе нова функција наречена Guidelines Home, која содржи…

Прочитај повеќе

Како да најдете транзитни станици блиску до вас во Apple Maps во iOS 15

Во iOS 15, апликацијата Maps на Apple добива различни нови функции и подобрувања, вклучувајќи ја и можноста за добивање информации во реално време за алтернативите за јавен превоз во близина. За важни автобуски линии и железнички линии, овие информации може да се најдат на ажурирани…

Прочитај повеќе

Како да овозможите аудио со широк спектар на повик FaceTime во iOS 15

Во iOS 15, Apple воведува голем број подобрувања на својата платформа за видео и аудио повици FaceTime, вклучувајќи нови визуелни и звучни функции кои го подобруваат искуството со повиците. Нова аудио функција е режимот со широк спектар. Овој режим на микрофон…

Прочитај повеќе

Како да ги ресетирате фабричките поставки HomePod Mini

Ако имате проблеми со вашиот HomePod mini, враќањето на фабричките поставки е добар прв чекор. Можете да го ресетирате вашиот HomePod mini на три лесни начини: користејќи ја апликацијата Home на iPhone или iPad, користејќи компјутер…

Прочитај повеќе

Како да ја замаглите вашата позадина на повик FaceTime во iOS 15

FaceTime во iOS 15 добива преуредување со нови визуелни и аудио ефекти. Со режимот Портрет, можете да ја замаглите вашата позадина за да ги направите видеоповиците позабавни. Овој режим се користи од други апликации за видео конференции како Zoom и Teams…

Прочитај повеќе

Како да ја преместите лентата за пребарување адреси на iOS 15 Safari назад кон врвот

Apple воведе нов дизајн елемент на Safari за време на фазата на развој на iOS 15, кој ги преместува URL-то и интерфејсот на јазичињата на дното на екранот, потег што веднаш предизвика бес кај сопствениците на iPhone. Apple на крајот воведе…

Прочитај повеќе