Електроника

Категорија: Електроника | Овде можете да најдете висококвалитетни ресурси за електроника, упатства и водичи за електроника.

Spotify го лансираше „Car-Thing“ за одредени американски клиенти

Spotify го лансираше Car-Thing за одредени клиенти во САД

Првиот хардверски производ на Spotify, невообичаено наречен Car Thing, е наменет за претплатниците на Premium. Овој модел располага со екран на допир, големо, копче за навигација кое може да се фаќа, способности за гласовна контрола и четири претходно поставени копчиња на врвот за пристап до омилените песни.

Ажурирањето на Dolby Vision HDR им дава предност на некои LG телевизори за игри во 2021 година

Ажурирањето на Dolby Vision HDR им дава предност на некои LG телевизори за игри во 2021 година

LG го објави фирмверот што го активира Dolby Vision на своите телевизори. Функцијата работи со HDR на 4K/120Hz за одредени платформи за игри. Телевизорите од сериите C1 и G1 на LG ќе бидат достапни во 2021 година.

Сè за рутерот

Сè за рутерот

Рутерите се вообичаен тип на портал каде повеќе мрежи се среќаваат каде било на Интернет. Виртуелните рутери се примери на софтвер што ги извршуваат истите функции како физичките рутери. Во моделот за интероперабилност на отворен систем, рутерите се поврзани со мрежниот слој.

паметна брава за врата за купување за вашиот дом

Која паметна брава за врата да ја купите за вашиот дом во 2021 година?

Дали се прашувате која паметна брава за врата да ја купите за вашиот дом во 2021 година? Оваа статија ќе ви помогне да донесете одлука, ве молиме прочитајте ја целата статија. Вашата брава на влезната врата е неопеан херој, кој тивко го чува вашиот имот од…

Прочитај повеќе

61u4VGF2NOL. AC SL1000

Втората генерација на Amazon Echo пупки се продаваат за 2 долари

Амазон можеби малку го олесни изборот на вистински безжични слушалки. На втора генерација на Amazon Echo Buds, интернет трговецот прави продажна цена од 2 долари за обичната верзија и 90 долари за моделот со безжичен…

Прочитај повеќе