Водич за изградба на безбедна апликација за мајчин облак

Изградете сигурна апликација во Cloud-Native

Во оваа статија ќе разговараме за тоа како да изградите безбедна апликација за мајчин облак. Модерната архитектура на претпријатието, родена во облак, користи врвна софтверска технологија со цел да ги испрати своите апликации до облакот на успешен, скалабилен начин, притоа нагласувајќи го облакот…

Прочитај повеќе

Безбедноста на апликациите се менува со архитектурите на облакот

Безбедноста на апликациите се менува со архитектурите на облакот

Традиционалниот пристап на безбедноста на апликациите се менува бидејќи сè повеќе апликации се префрлаат на природни архитектури во облакот

AWS додаде трета зона на достапност во Пекинг

AWS додаде трета зона на достапност во Пекинг

AWS ја додаде третата зона за достапност во Пекинг за да го прошири својот отпечаток од центарот за податоци во Кина. Ажурирањето беше обезбедено од Џеф Бар во неговиот блог. Во 2013 година, ограничен преглед на регионот Кина (Пекинг) беше понуден од AWS &…

Прочитај повеќе

Совладете ја уметноста на оптимизација на трошоците во облак со овие 5 совети

Совладете ја уметноста на оптимизација на трошоците во облак со овие 5 совети

Оптимизацијата на трошоците во Cloud е една од најважните иницијативи на која организацијата се фокусира во денешно време. 84% од организациите усвојуваат стратегија за повеќе облаци.

Долгорочна прогноза за иднината на cloud computing

Обработката во облак, глобалните синџири на снабдување и работниците од далечина, јадрото на глобалната економија, ќе бидат клучни цели за организациите во 2021 година. Тоа ќе ја подобри приспособливоста, деловниот континуитет и ефективноста на трошоците во постпандемиската ера.