AWS додаде трета зона на достапност во Пекинг

AWS додаде трета зона на достапност во Пекинг

AWS ја додаде третата зона за достапност во Пекинг за да го прошири својот отпечаток од центарот за податоци во Кина. Ажурирањето беше обезбедено од Џеф Бар во својот блог.

Во 2013 година, AWS понуди ограничен преглед на регионот Кина (Пекинг) и стана општо достапен во 2016 година. AWS се ангажираше со локални кинески партнери за да обезбеди усогласеност со кинеските законски и регулаторни стандарди. Овие партнери ги поседуваат потребните лиценци за телеком во континентална Кина за да обезбедат облак услуги.

Дополнително, Џеф рече дека нејзиниот регион Пекинг - со кој управува Синет доби трета зона на достапност. со цел да се задоволи зголемената побарувачка од нашите кинески клиенти. Со ова лансирање, двата региони AWS во Кина сега нудат три зони на достапност, овозможувајќи им на клиентите да конструираат скалабилни, толерантни на грешки и високо достапни апликации.

Како што забележа, мултинационалните компании како што се Swire Coca-Cola, Canva ги користат регионите AWS во Кина за да го зголемат нивниот светски отпечаток.
Бројни клиенти на претпријатијата во Кина, како што е Јантаи Шинјо Кингди, го користат регионот Кина (Пекинг) за да ги забрзаат нивните дигитални транзиции.
Конечно, стартапи како што се CraiditX Момента го користат регионот за да го поттикнат нивниот брз раст.

Ова е второ проширување на AWS во Азија оваа година. Компанијата минатиот месец отвори втор регион во Јапонија. Регионот AWS Азија Пацифик (Осака) додава три зони со целосна достапност на постоечкиот локален регион AWS Осака, кој беше отворен во 2018 година.

претходно Мајкрософт го најави лансирањето на својот петти Azure регион во Кина, со нов објект во Хебеи кој е планиран да се отвори во 2022 година. Како што е случајот со другите кинески региони на Мајкрософт, тој ќе биде управуван од локалниот партнер 21Vianet.

Оваа експанзија носи AWS's отпечаток низ целиот свет до 81 зони за достапност распоредени на 25 географски региони, со планови за изградба на 18 нови зони за достапност и шест дополнителни области во Австралија, Индија, Индонезија, Шпанија, Швајцарија и Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ).

извор: Блог на Amazon AWS

Прочитај повеќе| Мајкрософт повторно ги отвора центрите за искуство за малопродажба повеќе од една година откако ги затвори своите продавници


Оставете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена