Apple претстави два нови бендови на Pride Edition за Apple Watch.

Сподели на:

Јаболко претстави два нови бендови на Apple Watch и целосно нов часовник за да го одбележи Меѓународниот ден против хомофобијата, трансфобијата и бифобијата (IDAHOT). Apple го објави соопштението во објава до својата редакција.

Денешните најави за лице и бенд на часовникот се најновите во серијата најави поврзани со Apple Watch и Pride.

Apple претстави два нови бендови на Pride Edition за Apple Watch.
Плетена едиција јамка Pride Edition вешто ги ткае оригиналните бои на виножитото со оние извлечени од разни знамиња на гордоста за да ја претставува ширината на различноста меѓу ЛГБТК + искуствата и историјата на движењето.

Кредити на слика: Apple

Од 2016 година, Apple нуди ленти за часовници Pride Edition, а моделот од 2021 година го има најновиот дизајн на Apple Braided Solo Loop. Новиот бенд има дополнителни бои кои ги рефлектираат знамињата на гордоста од целиот ЛГБТК+ спектар. Црната и кафеавата ги претставуваат културите на Црното и Латинокс, како и оние кои умреле или сè уште се справуваат со ХИВ/СИДА, додека светло сината, розовата и белата ги претставуваат трансродовите и небинарни луѓе.

Заедно со најновиот Braided Solo Loop, Apple издава Nike Sport Loop бенд во типичните бои на виножитото на Pride. Секоја од новите ленти на часовници е придружена со часовник на тема гордост.

Дополнително, Apple ќе вклучи клип за апликации со пакување на лентата за часовник за да им овозможи на корисниците брз пристап до најновите лица на Apple Watch. Новото лице на часовникот Pride анимира кога зглобот е подигнат и ги прикажува сите нови бои вклучени во Pride Edition Solo Loop. Најновиот часовник на Nike на Pride Edition има точки во боја на виножито што опкружуваат обично лице.

Apple претстави два нови бендови на Pride Edition за Apple Watch.
Nike Sport Loop се ажурира со Pride Edition што ги прикажува традиционалните бои на виножитото и користи рефлектирачко предиво за да им помогне на оние кои се занимаваат со вежби на отворено.

„Дури и пред настаните во Stonewall Inn да го подигнат LGBTQ+ движењето на ново ниво на видливост, црните, кафеавите и трансродовите активисти одиграа критична улога во маршот за еднаквост“, рече извршниот директор на Apple, Тим Кук. „Apple ја поддржува тековната и незавршената работа за вклучување на различни култури и меѓусебни култури на различни фронтови, и сакаме да се погрижиме дека сезоната на гордоста дава доволно можности за славење и чест на оваа историја“.

Apple придонесува за различни организации кои ја поддржуваат ЛГБТК + заедницата, вклучувајќи ги Encircle, Equality Северна Каролина, Equality Texas, Gender Spectrum, GLSEN, Human Rights Campaign, National Center for Transgender Equality, PFLAG National, SMYAL и The Trevor Project во Соединетите Американски Држави и ILGA World на глобално ниво.

Почнувајќи од понеделник, клиентите можат да поставуваат пред-нарачки за најновите бендови на Pride Edition на веб-страницата на Apple Store. Двата бендови ќе бидат достапни од 25 мај, додека страниците на часовникот ќе бидат достапни со софтверско ажурирање наречено „наскоро“.

Оставете коментар