7 начини како да поправите дека Инстаграм Музиката не работи

Сподели на:

Во изминатите неколку месеци, се повеќе луѓе открија дека понекогаш не можат да додадат музика на Инстаграм. Конкретно, музичката налепница во Инстаграм Stories не функционира како што мислат луѓето. Ако се обидете да ја користите музичката библиотека на Инстаграм и откриете дека таа не функционира, еве неколку едноставни начини да го решите проблемот и да ве вратиме во функција.

 • Не е чудно ако музичката библиотека на Instagram не работи со вашата приказна и може лесно да се поправи.
 • Ако не можете да ја користите музичката налепница, проверете дали вашата апликација е ажурирана или одјавете се и повторно влезете.
 • Некои корисници на Инстаграм исто така можеа да вклучат музика со префрлање од Професионална сметка на Лична сметка.

Исто така прочитајте

Како да откриете дали некој ве демне на Инстаграм
Еве како ја поправате грешката на Instagram Reel Zero Views
Како да се ослободам од мојата сметка на Инстаграм?

Еве како да поправите дека музиката на приказната на Инстаграм не работи.

Како да проверите како функционира музичката налепница на Instagram

Започнете со тоа што ќе видите дали музичката налепница е достапна и работи за вас. Допрете го знакот плус на горниот дел од екранот, а потоа допрете Приказна во менито што се појавува. Можете да додадете слика или видео во вашата приказна.

Сега можете да ја допрете иконата Музика или да допрете Налепници и потоа да ја изберете налепницата Музика. Во секој случај, музичката библиотека на Инстаграм треба да има долга листа на песни за избор. Ако не, обидете се со некои од чекорите подолу за да го решите проблемот.

Проверете дали апликацијата Instagram е најновата верзија.

Ако не сте ја ажурирале апликацијата Instagram некое време, можно е верзијата што ја имате сè уште да не поддржува музика или има грешка што ја спречува правилното функционирање на Instagram Music.

Најдобро е да ги оставите вклучените автоматски ажурирања за вашите апликации сами да се ажурираат, но исто така можете да ги принудите апликациите како Instagram да се ажурираат рачно. Еве како рачно да ја ажурирате апликацијата Instagram на Android, а процесот е ист ако имате iPhone:

 1. Пребарајте ја апликацијата за App Store.
 2. Допрете ја иконата за пребарување во долниот десен агол и внесете „Инстаграм“ во полето за пребарување.
 3. Ако има ажурирање за апликацијата, копчето ќе каже „Ажурирај“. Кликнете на неа. Ако не, ќе каже „Отворено“, што значи дека веќе сте ажурирани.

Вратете се на лична сметка.

Некои корисници рекоа дека кога се префрлиле на бизнис сметка на Instagram, изгубиле пристап до музика. Ако сте најавени на професионална сметка, лесно е да се вратите на вашата лична сметка за да видите дали тоа го решава проблемот. Не треба да се грижите дали ќе го изгубите пристапот до вашата професионална сметка бидејќи можете да се префрлате помеѓу двете онолку често колку што сакате.

 1. Во долниот десен агол, одете на страницата на вашиот профил.
 2. Допрете го менито со три линии во горниот десен агол, а потоа допрете Поставки во менито што се појавува.
 3. Изберете „Сметка“.
 4. Одете на дното на страницата и кликнете на „Префрли на лична сметка“.

Можеби ќе потрае некое време додека музичката функција на вашата лична сметка повторно да работи.

Регистрирајте се на Инстаграм

Одјавувањето од Инстаграм и повторно враќање е уште еден начин да се поправи грешката. Можно е музичката функција да се врати кога повторно ќе се најавите.

 1. Во долниот десен агол, одете на страницата на вашиот профил.
 2. Допрете го менито со три линии во горниот десен агол на страницата, а потоа допрете Поставки во менито што се појавува.
 3. Одете на дното на страницата и допрете „Одјави се“.
 4. Пријавете се повторно на Instagram со истите информации за сметката.

Повторно инсталирајте ја апликацијата.

Ако одјавувањето и повторното влегување не го реши проблемот, може да има проблем со начинот на кој сте ја инсталирале апликацијата Instagram или кешот на податоците на апликацијата може да биде оштетен и да ја спречи да работи правилно. Во секој случај, апликацијата може лесно да се поправи со отстранување и повторно инсталирање. Ќе треба повторно да се најавите со вашите вообичаени информации за сметката, но ништо нема да се изгуби од вашата сметка на Инстаграм.

По отстранувањето, само преземете нова верзија од Google Play или App Store и пријавете се повторно.

Проверете дали Instagram има проблеми со услугата.

Може да има делови од Инстаграм што не работат, што би можело да ви го отежне користењето на делови од апликацијата како музичката библиотека. Можеше да провериш Статус страница на Инстаграм на DownDetector за да видите дали услугата е во прекин или има голем проблем.

Музиката на Инстаграм не работи? 7 начини да ги решите проблемите

Контактирајте со службата за корисници на Instagram.

Ако ниту една од овие поправки не функционираше за да се врати Instagram Music на вашиот уред, можеби ќе треба да контактирате со службата за корисници на Instagram. Инстаграм има телефонски број за услуги на клиентите и голем центар за помош со статии за поддршка, често поставувани прашања и начин за пријавување проблеми. Еве како да стапите во контакт со Инстаграм услуги на клиентите за повеќе информации.

Како да ја користам музичката налепница на Инстаграм за да додадам музика во моите приказни на Инстаграм?

Музичката налепница веројатно е направена од Instagram за да се натпреварува со music.ly. Кога се појави оваа функција, music.ly беше многу популарна апликација меѓу тинејџерите. Ќе можете да додавате музичка налепница во вашата приказна исто како што можете да додадете анкета, локација или GIF.

 • Проверете дали ја користите најсовремената верзија на апликацијата Instagram.
 • Стартувајте го Инстаграм и најавете се.
 • Допрете го знакот плус до сликата на вашиот профил или кликнете на иконата на камерата во горниот десен агол откако ќе се најавите.
 • За да направите слика или видео, задржете го копчето.
 • Само пуштете го копчето кога ќе завршите со снимање на видеото или фотографирање.
 • Можете исто така да го користите телефонот за да поставите слика.
 • Потоа, допрете ја иконата за налепница и побарајте ја музичката налепница внатре.
 • Изберете песна во која уживате.
 • Можете исто така да барате нешто.
 • Можете да слушате преглед на песната и потоа да одите напред за да го пронајдете делот што ви се допаѓа и да го исечете.
 • Ставете го парчето музика над вашата слика.
 • Проверете дали се е во ред.
 • Кога ќе завршите со проверката, испратете ја приказната.